Τοπικές Ειδήσεις

FVW: Αυξήθηκαν σημαντικά τον Ιούνιο, οι κρατήσεις των Γερμανών στην Ελλάδα-Διψήφια αύξηση για Ρόδο και Κω

Η Ελλάδα υπερίσχυσε  μεταξύ των κορυφαίων προορισμών στη γερμανική αγορά τον περασμένο μήνα, καθώς οι Γερμανοί άρχισαν τελικά να κλείνουν μαζικά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όπως δείχνουν τα τελευταία μηνιαία στοιχεία της Amadeus. Οι κρατήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα από τα δέκα μεγαλύτερα αεροδρόμια τον Ιούνιο, έφεραν μια σαφή ανάκαμψη της ζήτησης.

Οι τρεις μεγαλύτεροι προορισμοί της Ελλάδας για τους Γερμανούς τουρίστες

Το Ηράκλειο συνέχισε την ελαφρά ανάπτυξη του προηγούμενου μήνα με αύξηση 10,1% σε σχέση με τα επίπεδα κράτησης του Ιουνίου 2018. Η Ρόδος σημείωσε μια σταθερή αύξηση κατά 10,7% μετά από δύο αδύναμους μήνες, ενώ οι κρατήσεις για την Κω αυξήθηκαν κατά ένα τέταρτο σε σχέση με πέρυσι, 24,5%.

Επιπλέον, η Αττάλεια, επέστρεψε στην ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από τον Ιανουάριο με αύξηση 2,2%. Ωστόσο, όλοι οι άλλοι κορυφαίοι προορισμοί συνέχισαν το πρόσφατο μοτίβο των χαμηλότερων κρατήσεων.

Στην Αίγυπτο, τόσο η Χουργκάντα ​​(-10%) όσο και η Marsa Alam (-9,6%) απέτυχαν να επωφεληθούν από μια εμφανή γενική βελτίωση της ζήτησης στη γερμανική αγορά. Στην Ισπανία συνεχίστηκαν τον περασμένο μήνα οι μειώσεις για όλους τους μεγάλους προορισμούς, οι οποίοι είχαν ήδη δει χαμηλότερες κρατήσεις τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η Palma, ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός με το 23% όλων των κρατήσεων για τα δέκα μεγαλύτερα αεροδρόμια, μειώθηκε κατά 8,1%. Το διεθνές αεροδρόμιο της Μαγιόρκα βλέπει χαμηλότερες κρατήσεις στη γερμανική αγορά κάθε μήνα από το Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Amadeus. Για άλλη μια φορά, η ζήτηση μειώθηκε για τις Καναρίους Νήσους σε ετήσια βάση. Η Fuerteventura σημείωσε  βαριά πτώση με 29,8%. Ακόμη, οι Λας Πάλμας (-15,7%) και η Τενερίφη Νότια (-19,7%) υπέστησαν σοβαρές πτώσεις καθώς οι παραθεριστές απομακρύνθηκαν από τα ισπανικά νησιά. Η Amadeus Leisure IT (πρώην Traveltainment) ισχυρίζεται ότι χειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιών για οργανωμένες διακοπές  στη γερμανική αγορά, καθιστώντας τα στοιχεία της κράτησης αξιόπιστα ανάδειξης των τάσεων της ζήτησης. ΠΗΓΗ

πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου