Τοπικές Ειδήσεις

Διαλέξεις σε σχολικές μονάδες από στελέχη Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Νοτίου Αιγαίου

Τις διαλέξεις παρακολούθησαν -305- μαθητές

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, υλοποιείται προγραμματισμός ενημερωτικών διαλέξεων.

 

Κατά τον μήνα Μάιο 2022 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών σε Σύρο, Ρόδο, Κω, Νάξο και Πάτμο πραγματοποίησαν συνολικά έντεκα ομιλίες σε μαθητές εκπαιδευτικών μονάδων:

Αστυνομικό Τμήμα Σύρου-

Ερμούπολης Βρεφικός Σταθμός «Ηλιαχτίδες» 12-05-2022

Τμήμα Τροχαίας Ρόδου 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου 12-05-2022

Τμήμα Τροχαίας Ρόδου 14ο Νηπιαγωγείο Ρόδου 12-05-2022

Αστυνομικός Σταθμός Δρυμαλίας Γενικό Λύκειο Τραγαίας 13-05-2022

Τμήμα Τροχαίας Κω Νηπιαγωγείο Πυλίου 16-05-2022

Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου Δηλωτικό Σχολείο Κάμπου 16-05-2022

Αστυνομικό Τμήμα Σύρου-Νηπιαγωγείο «Στην παλάμη του 23-05-2022

Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου Νηπιαγωγείο Κάμπου 23-05-2022

Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού 23-05-2022

Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου Δηλωτικό Σχολείο Σκάλας 26-05-2022

Τμήμα Τροχαίας Κω 4ο Νηπιαγωγείο Κω 30-05-2022

Κατά τις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, την επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, την κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, τις διαβάσεις πεζών, την κυκλοφορία με ποδήλατο, τη χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και παιδικών καθισμάτων

Προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σε μία ενημερωτική δράση συμμετείχε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Schwartz» της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μαζί με τον χειριστή – συνοδό αναλύοντας τους κανόνες ευζωίας και το πως ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ζει ως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας συνοδού του και διαμένει μαζί του χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεξάρτησης, επικοινωνίας, αγάπης και συνεργασίας, που αποδίδει το μέγιστο στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν -305- μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου