Τοπικές Ειδήσεις

Συμμετοχή του Ε.Κ.Ρ στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου σήμερα, ημέρα Παρασκευή, αποφασίστηκε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του σχετικά με τις διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου.

Ένα Νομοσχέδιο που προβλέπει ρυθμίσεις που αν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, που ήδη επικρατεί η «ζούγκλα» της παραβατικότητας, ανατρέποντας την συλλογική αυτονομία και την κοινωνική επιβίωση.

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου ζητάει άμεσα από την Κυβέρνηση να μην φτωχοποιήσει τον λαό της Ελλάδας, που ήδη έχει λυγίσει από τα βάρη των μνημονίων και έχει γονατίσει από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Καλούμε την Κυβέρνηση αντί να φέρνει μέσα σε αυτή την λαίλαπα νέα αντεργατικά μέτρα άμεσα να προχωρήσει σε στοχευόμενες λύσεις της απασχόλησης.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

• Στην κατάργηση του 8ώρου

• Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

• Στο άνοιγμα των Κυριακών, σε επιπλέον κλάδους

• Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

• Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας

• Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

• Στην ουσιαστική κατάργηση του ν. 1264 και στην ευθεία επίθεση στα συνδικάτα

Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας να δώσουν δυναμικό παρόν για να ανατρέψουμε αυτή τη λαίλαπα που φέρνει η Κυβέρνηση μέσα από το νομοσχέδιο αυτό.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΣΤΟ ΕΚΡ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00πμ!!!

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου