Για το αποτέλεσμα της κάλπης των Περιφερειακών Εκλογών, που ανέδειξε μεγάλο νικητή με 20 μονάδες διαφορά τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο μιλάει σήμερα στην “δ” ο κ. Γιώργος Υψηλάντης, υπογραμμίζοντας πως «η απάντησή των Δωδεκανήσιων και των Κυκλαδιτών στην πιο τοξική προεκλογική εκστρατεία, την εκστρατεία του ψεύδους, της συκοφαντίας και της λάσπης ήταν ηχηρή και αποστομωτική».
Παράλληλα αναλύει το αποτέλεσμα στα νησιά όπως η Ρόδος που είναι μια δύσκολη περιοχή και ο κ. Χατζημάρκος έλαβε πάνω από το 50% παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα ενώ ειδικά για τις επιθέσεις των οποίων έγινε ο ίδιος στόχος από τους αντιπολιτευόμενους τον περιφερειάρχη, ο κ. Υψηλάντης δηλώνει πως αν και δεν εκλέχθηκε, «δεν τα κατάφεραν στην ουσία του θέματος. Υπέστησαν συντριπτική ήττα και για μένα αυτό ήταν το ζητούμενο. Κατά τα λοιπά, περασμένα αλλά όχι και ξεχασμένα. Θα κληθούν να πληρώσουν την συκοφαντία όταν έλθει η ώρα, εκεί που πρέπει».
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Υψηλάντη θα ήθελα ένα πρώτο σχόλιο για το αποτέλεσμα της κάλπης της περασμένης Κυριακής για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η διαφορά του κ. Χατζημάρκου έφτασε στις 20 μονάδες, τελικά.
Για εμάς το αποτέλεσμα δεν ήταν έκπληξη. Θα έλεγα μάλιστα ότι ήταν απολύτως αναμενόμενο. Τα μηνύματα από τον κόσμο των νησιών μας ήταν ξεκάθαρα. Όπως και οι δημοσκοπήσεις. Οι κανονικές δηλαδή, όχι οι άλλες οι περίεργες.
Η απάντηση των Δωδεκανήσιων και των Κυκλαδιτών στην πιο τοξική προεκλογική εκστρατεία, την εκστρατεία του ψεύδους, της συκοφαντίας και της λάσπης ήταν ηχηρή και αποστομωτική. Ακούγοντας τις ελάχιστες, άσχετες και κενές περιεχομένου προτάσεις της “Συμμαχίας”, επέλεξαν να δείξουν την εμπιστοσύνη τους σ’ αυτούς που αγαπούν την ευθύνη, την αναλαμβάνουν και εργάζονται μεθοδικά και αποτελεσματικά για το καλό του τόπου.
Διάβασα δήλωση υποψηφίου της “Συμμαχίας” στην οποία λέει ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Προφανώς και υπάρχουν. Νικητής με απόλυτη κυριαρχία είναι ο Γιώργος Χατζημάρκος και η παράταξή μας #μπροστά το Νότιο Αιγαίο. Δεν πιστεύω ότι θα έκαναν τις ίδιες δηλώσεις, αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό.
Ωστόσο στην δημοκρατία όλοι χρειάζονται κι όλοι έχουν τον ρόλο τους σύμφωνα με την ετυμηγορία των πολιτών. Στο χέρι τους είναι να υπηρετήσουν τον τόπο με συνέπεια από τη θέση της αντιπολίτευσης και να συμβάλουν στον βαθμό που μπορούν κι αυτοί, για ένα καλύτερο αύριο των νησιών μας και των κατοίκων τους.
Την περασμένη Δευτέρα, ξημέρωσε μια νέα μέρα για τα νησιά μας. Πιο φωτεινή, πιο ελπιδοφόρα, με περισσότερες ευκαιρίες για τον τόπο. Η Περιφερειακή Αρχή, που έχτισε στην πράξη κι όχι στα λόγια την συνεργασία με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου, έπιασε ήδη δουλειά. Καμιά στιγμή χαμένη! Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με νεοεκλεγέντες δημάρχους, δίνουν ξεκάθαρο μήνυμα. Προετοιμαστείτε, τρέξτε κι εμείς είμαστε εδώ. Αρωγοί και συνεργάτες.
Τα καλά νέα δεν άργησαν. Με πρόταση της ΠΝΑΙ, ο νότιος κλάδος του υδραγωγείου της Ρόδου, από το διυλιστήριο της Αγάθης μέχρι τη Λαχανιά, εντάχθηκε προχθές στον “Φιλόδημο” με χρηματοδότηση 21,3 εκατ. Ευρώ από το πρόγραμμα και το υπόλοιπο μέχρι τα 25 εκατ. Ευρώ με χρηματοδότηση της περιφέρειας.
Τα καλά νέα θα πολλαπλασιάζονται καθημερινά και ο κόσμος θα βλέπει πόσο δίκιο είχε που εμπιστεύτηκε τον Χατζημάρκο και την παράταξή μας.
• Ο κ. Χατζημάρκος επικράτησε σε δύσκολες περιοχές, όπως και στo νησί της Ρόδου. Τι λέτε γι’ αυτό;
Η επικράτηση της παράταξής μας στην συντριπτική πλειοψηφία των νησιών είναι δεδομένη. Το ίδιο συνέβη και στην Ρόδο, που ομολογουμένως παρουσίαζε τη μεγαλύτερη δυσκολία. Στη Ρόδο ήταν συγκεντρωμένη η όποια “δύναμη πυρός” διέθεταν οι αντίπαλοί μας, εδώ ήταν πιο εύκολο να διακινηθούν τα ψέματα και οι συκοφαντίες τους, εδώ είχαν αναγνωρισιμότητα, άρα εδώ είχαν την ευκαιρία να πάνε καλύτερα. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν ούτε στη Ρόδο.
• Τελικά, οι νησιώτες έστειλαν πολιτικά μηνύματα στην κάλπη;
Δεν έστειλαν; Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επέλεξαν ανθρώπους αυτοδιοικητικούς και όχι σχήματα των κομματικών σωλήνων, επιγόνους και εκλεκτούς των πάσης λογής ιερατείων. Παράλληλα έστειλαν μηνύματα αναφορικά με το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Είναι χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Κόμματα και προσωποκεντρικά σχήματα, χωρίς την παραμικρή κοινωνική αντιστοίχιση, εξανεμίσθηκαν και δεν θα εμφανιστούν στις βουλευτικές εκλογές.
Το κυβερνόν κόμμα όμως, ήταν αυτό που πήρε το πιο ηχηρό μήνυμα. Ο πολιτικός του λόγος και η αντιγραφή πρακτικών του παρελθόντος (παροχολογία στο παρά πέντε, κλπ), αντί για την εφαρμογή ουσιαστικών πολιτικών ελάφρυνσης των λαβωμένων από την κρίση παραγωγικών δυνάμεων και την εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης της χώρας, δεν κατάφεραν να αναστρέψουν το αρνητικό σε βάρος του κλίμα.
• Κύριε Υψηλάντη κατά την προεκλογική περίοδο, γίνατε στόχος πολύ σκληρών επιθέσεων από την αντιπολίτευση με συνέπεια να προσφύγετε στην δικαιοσύνη. Μιλήστε μας γι’ αυτό.
Ναι έγινα στόχος. Ο κύριος και σχεδόν μοναδικός στόχος τους. Υπήρχε βέβαια λόγος. Στάθηκα απέναντί τους. Απέναντι σ’ ένα σύστημα που με θεωρούσε δεδομένο και ενοχλήθηκε γιατί δεν στήριξα τις επιλογές του ή γιατί δεν λούφαξα τουλάχιστον, κάνοντας τα στραβά μάτια στις επιδιώξεις του, που για μένα ήταν γνωστές και ξεκάθαρες. Τις πολέμησα μόνος σχεδόν, πέντε χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο.
Εν μέρει τα κατάφεραν όσον αφορά προσωπικά εμένα. Δεν εκλέχτηκα για μερικές δεκάδες ψήφων, πράγμα βέβαια που δεν με ενοχλεί καθόλου. Στη μάχη υπάρχει κι αυτός που πρέπει να λαβωθεί και να χάσει λίγο αίμα. Δεν τα κατάφεραν όμως στην ουσία του θέματος. Υπέστησαν συντριπτική ήττα και για μένα αυτό ήταν το ζητούμενο. Κατά τα λοιπά, περασμένα αλλά όχι και ξεχασμένα. Θα κληθούν να πληρώσουν την συκοφαντία όταν έλθει η ώρα, εκεί που πρέπει.
• Αισθάνεστε δικαιωμένος που αποφασίσατε να συστρατευθείτε με τον κ. Χατζημάρκο σε μια δύσκολη πολιτική περίοδο με προκλήσεις ενόψει και της εφαρμογής του Κλεισθένη;
Απολύτως! Επέλεξα να συστρατευτώ με έναν άνθρωπο τον οποίο εμπιστεύομαι, τον οποίο εκτιμώ για τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητά του, έναν άνθρωπο χωρίς εξαρτήσεις και αναστολές στην υπεράσπιση του δίκιου των νησιών της Περιφέρειάς μας. Έναν άνθρωπο αυτόφωτο κι όχι ετερόφωτο και βαθιά αυτοδιοικητικό! Σ’ ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, που όμως κανείς απ’ αυτούς δεν έχει την ιδιότητα του ενεργού κομματικού στελέχους του οποιουδήποτε κόμματος. Σ’ αντίθεση με κάποιους άλλους που είχαν τα στελέχη αυτά στο ψηφοδέλτιό τους, αλλά “ντρέπονταν” να το πουν.
Το αποτέλεσμα της μάχης που δώσαμε ήταν η απόλυτη δικαίωση για μένα.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που εμπιστεύτηκαν την παράταξή μας, αυτούς που με τίμησαν προσωπικά με την προτίμησή τους, την ευρύτερη οικογένειά μου και τους στενούς μου φίλους που με ανέχτηκαν και με άντεξαν αυτή την περίοδο και βεβαίως τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και όλους τους συνυποψήφιούς μου, που με περιέβαλαν με την αγάπη και την εκτίμησή τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ