Συνεντεύξεις

Γιάννης Χατζηλαζάρου: «Οφείλουμε να σεβόμαστε τους ταξιδιώτες του νησιού και να κάνουμε τη διαμονή τους όσο καλύτερη γίνεται»

Ο ξενοδοχειακός όμιλος H Hotels Collection | Hatzilazarou Group ανήκει στους πλέον επιτυχημένους στην Ελλάδα. Είναι συνυφασμένος με την πρωτοπορία και την παροχή μίας ευρείας γκάμας υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου. Επέκτεινε πρόσφατα τις δραστηριότητές του και εκτός των ορίων του νησιού, εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιό του το θρυλικό ξενοδοχείο Titania των Αθηνών.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της H Hotels Collection, κ. Ιωάννης Χατζηλαζάρου μιλά στη «δ» για τις πρόσφατες επενδυτικές κινήσεις και τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου. «Ο όμιλός μας δε σταματάει να εξελίσσεται. Η λειτουργία του αριθμεί 31 χρόνια και ξεκινώντας με ένα μόνο ξενοδοχείο, το Rodos Princess Beach Resort & Spa, πλέον μετράει στο δυναμικό του 8 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, τις οποίες συνεχώς αναβαθμίζει», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χατζηλαζάρου αναφέρεται και στην ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών του νησιού, προκειμένου ο προορισμός να παραμείνει ανταγωνιστικός και επισημαίνει πως: «οφείλουμε να σεβόμαστε τους ταξιδιώτες του νησιού και να κάνουμε τη διαμονή τους όσο καλύτερη γίνεται, γιατί αν μη τι άλλο, το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού ζει από τον τουρισμό».
• Κύριε Χατζηλαζάρου, θα ήθελα να ξεκινήσουμε από την εκτίμησή σας για την φετινή τουριστική σεζόν που ανοίγει επίσημα σε λίγες μέρες. Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα;
Η Ρόδος ήταν ανέκαθεν ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός που απευθύνεται σε ποικίλα είδη ταξιδιωτών. Από τον ταξιδιώτη που επιθυμεί να περάσει τις διακοπές του σε ένα ήρεμο μέρος και να ξεκουραστεί, μέχρι τον επισκέπτη που θέλει να εξερευνήσει όλο το νησί. Σε κάθε περίπτωση η Ρόδος μας αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή. Έτσι, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως και φέτος θα έχουμε πολύ υψηλή επισκεψιμότητα στο νησί.
• Θα επανέλθει η Νότια Ρόδος; Το πλήγμα που προκάλεσαν οι περσινές πυρκαγιές θα επηρεάσει την περιοχή και φέτος;
Οι φωτιές του 2023 ήταν ένα σοβαρότατο πλήγμα για το νησί. Κυρίως βεβαια για τη Νότια Ρόδο. Το τοπίο και η φύση δεν έχουν επανέλθει στην πρότερη κατάστασή τους και αυτό είναι κάτι που θα γίνει σε βάθος χρόνων. Εμείς ως όμιλος προσπαθούμε να στηρίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία στο νότιο τμήμα του νησιού προσελκύοντας τον κόσμο και εξασφαλίζοντάς τους ότι θα είναι ασφαλείς και ότι οι διακοπές τους θα είναι ιδανικές.
• Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του ομίλου σας, προσθέσατε στο χαρτοφυλάκιό σας το συγκρότημα Rhodes Bay & Elite Suites στην Ιξιά. Ήταν πάντα στα σχέδιά σας η εγκατάστασή σας πιο κοντά στην πόλη της Ρόδου;
Η προσθήκη των Rhodes Bay & Elite Suites αποτελούσε ένα βήμα που ο όμιλός μας ήθελε καιρό να κάνει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε και το ξενοδοχειακό αυτό συγκρότημα έχει ήδη ενταχθεί και υιοθετήσει τη φιλοσοφία του ομίλου. Εδώ και 31 χρόνια η H Hotels Collection | Hatzilazarou Group έχει διαμορφώσει τη φιλοσοφία και τις αξίες της και συνεχώς αναπτύσσει το τουριστικό προϊόν που προσφέρει. Οπότε είμαστε πλέον σε θέση να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερο κόσμο με τον μοναδικό τρόπο που μόνο εμείς ξέρουμε, και να κάνουμε τις στιγμές των ταξιδιωτών μας να έχουν νόημα, we make moments matter.
• Προκάλεσε όμως έκπληξη η εξαγορά του «Τιτάνια», καθώς αποτελεί την πρώτη εκτός Ρόδου επένδυση του ομίλου σας. Πώς πήρατε την απόφαση να επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας πέρα από τα όρια του νησιού;
Η εξαγορά του Τιτάνια αποτέλεσε μία πρόκληση για τον όμιλό μας. Είναι ένα τεράστιο βήμα για εμάς και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό. Το Τιτάνια είναι ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο λειτουργεί όλο το χρόνο και φιλοξενεί ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Εκεί στοχεύουμε σε ένα διαφορετικό κοινό και η αγορά στην οποία πλέον απευθύνεται ο όμιλος, έχει διευρυνθεί. Σκοπός ήταν να επεκτείνουμε την παρουσία μας και σε άλλα μέρη της χώρας και σίγουρα ένα από αυτά δεν θα μπορούσαν να μην είναι το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.
• Ποια είναι τα επόμενα επενδυτικά σχέδια του ομίλου; Ποιοι οι επόμενοι στόχοι σας;
Ο όμιλός μας δε σταματάει να εξελίσσεται. Η λειτουργία του αριθμεί 31 χρόνια και ξεκινώντας με ένα μόνο ξενοδοχείο, το Rodos Princess Beach Resort & Spa, πλέον μετράει στο δυναμικό του 8 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, τις οποίες συνεχώς αναβαθμίζει. Ακολουθούν κι άλλα projects, τα οποία είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, όπως η αναβάθμιση του Lindos Princess Beach Resort & Spa, οι νέες προσθήκες και αναβαθμίσεις που θα γίνουν στο Princess Andriana Resort & Spa καθώς και νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην Ρόδο στα επόμενα χρόνια.
• Θα λέγατε ότι η Ρόδος έχει καταφέρει να αναβαθμίσει-εμπλουτίσει τα τελευταία χρόνια το τουριστικό της προϊόν; Έχει ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η αξιοπιστία του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας και πώς επετεύχθη αυτό;
Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλά νέα καταλύματα σε όλη την έκταση του νησιού, τα οποία απευθύνονται σε διάφορους τύπους ταξιδιωτών, πράγμα που σημαίνει ότι έχει εμπλουτιστεί ο τουρισμός. Επίσης, ζώντας στην εποχή της πληροφορίας, τα πράγματα έχουν γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικά, γεγονός το οποίο μας έχει ‘’αναγκάσει’’ όλους να εξελισσόμαστε συνεχώς. Έτσι, το τουριστικό κοινό μπορεί να βρει αυτό ακριβώς που αναζητά και να μείνει απόλυτα ικανοποιημένο. Λόγω λοιπόν την αυξημένης ζήτησης, έχει αυξηθεί και η προσφορά, κι έτσι μπορούμε να δούμε πόσο πολύ έχει αναπτυχθεί ο τουρισμός στο νησί μας. Ωστόσο, εάν το νησί είχε καλύτερες υποδομές, φανταστείτε πόσο ακόμα ψηλά θα ήταν.

• Κλείνοντας κύριε Χατζηλαζάρου, ποιο θα λέγατε ότι είναι το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο ροδιακός τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος;
Αρχικά θεωρώ ότι το κάθε ξενοδοχείο δεν είναι ο ιδιοκτήτης του, αλλά οι εργαζόμενοί του. Αν το προσωπικό είναι ευχαριστημένο από τις συνθήκες εργασίας, η λειτουργία του γίνεται αυτόματα ευκολότερη, καλύτερη και ποιοτικότερη. Ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι η κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας και η εύρεση καταρτισμένου προσωπικού. Επίσης, θα πρέπει όλοι όσοι μένουμε και δραστηριοποιούμαστε στο νησί, να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε όλο τον χρόνο, και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η Ρόδος χρειάζεται αναβάθμιση στις υποδομές της έτσι ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική. Τέλος, οφείλουμε να σεβόμαστε τους ταξιδιώτες του νησιού και να κάνουμε τη διαμονή τους όσο καλύτερη γίνεται, γιατί αν μη τι άλλο, το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού ζει από τον τουρισμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΙΔΟΥΔΗΣ    31.03.2024 21:53

    Συγχαρητήρια στον κ. Γιάννη και όλη την ομάδα που τον πλαισιώνει για τα εκπληκτικά αποτελέσματα του ομίλου. Ως μόνιμος κάτοικος της Λάρδου τον ευχαριστώ από καρδιάς για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας. Αν είχαμε και καλύτερες υποδομές στο οδικό και αποχετευτικό μας δίκτυο!!

Σχολιασμός άρθρου