Ειδήσεις

Σε προτεραιότητα τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος

Θέματα σχετιζόμενα με την προστασία του νησιού μας από πυρκαγιές θα συζητήσει την Παρασκευή, 6 Ιουνίου, με το νέο δήμαρχο Ρόδου και αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο ο νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Στη συνάντηση, όπως δήλωσε χθες ο κ. Χ. Κόκκινος, θα συζητηθούν και άλλα θέματα, που σχετίζονται με τη λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Να σημειωθεί πως χθες ο αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας ανακοίνωσε πως την Παρασκευή, 6 Ιουνίου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.
Θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση θα αποτελέσουν οι παραιτήσεις του κ. Ηλία Μπούκλα και του κ. Φιλήμωνα Ζαννετίδη από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Η προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ θα απασχολήσει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί επίσης την Παρασκευή.
«Η ενημέρωση του επικεφαλής της παρατάξεώς μας κ. Γιώργου Χατζημάρκου για τη λειτουργία της Περιφέρειας και η δική μου μόλις ξεκινάει. Θυμίζω πως εκπροσωπώ και τη μειοψηφία στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Ο νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης είχε εξάλλου χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.
«Είχα συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζόμενων της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Εύχομαι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Ιουνίου, να εγκριθεί η προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία της εταιρείας. Θα έχουμε για το θέμα αυτό συνάντηση με τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο.Θέλουμε να δούμε πώς η Περιφέρεια και ο Δήμος Ρόδου θα στηρίξουν τη συγκεκριμένη δομή, που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην τουριστική έκθεση που διεξάγεται στους χώρους του Μετρό στο Σύνταγμα.
«Συνάντησα αρκετούς από τους συμμετέχοντες στην τουριστική έκθεση. Εκτιμούν πως η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι καλή. Πέρα από τους θετικούς οιωνούς και τα καλά νέα η υπόθεση προάσπισης του τουριστικού προϊόντος απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση. Απαιτούνται δράσεις οργανωμένες και καινοτόμες. Είμαστε αποφασισμένοι να πολλαπλασιάσουμε τα κονδύλια για τον τουρισμό από το ΕΣΠΑ. Αυτό κάναμε και στο παρελθόν», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Στις παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ, αναφέρθηκε χθες ο κ. Πάλλας.
«Θεωρώ πως οι κκ Ηλίας Μπούκλας και Φιλήμωνας Ζανεττίδης δεν θα έπρεπε να παραιτηθούν. Θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία της εταιρείας. Αν επιμένουν στις αποφάσεις τους θα πρέπει την Παρασκευή να αντικατασταθούν ώστε να λειτουργήσει η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Βλέπετε πως σε τακτά χρονικά διαστήματα έχουμε προβλήματα με τις πυρκαγιές», δήλωσε ο κ. Αγαπητός Πάλλας.

«Θα πρέπει οι κκ. Ηλίας Μπούκλας και Φιλήμωνας Ζανεττίδης να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους. Διαφορετικά ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς θα πρέπει να προχωρήσει στον ορισμό νέων μελών», τόνισε ο κ. Πάλλας.
Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου θα εγκρίνουν την επιχορήγηση της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ με το ποσό των 400.000 ευρώ στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης. Θα διατεθούν στην εταιρεία και 100.000 ευρώ από το κονδύλι, που διέθεσε στο Δήμο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
«Σε λειτουργία είναι τώρα έξι οχήματα της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Θα καταβάλουμε προσπάθειες ώστε η εταιρεία να λειτουργήσει στις αρχές Ιουλίου», δήλωσε ο κ. Πάλλας και πρόσθεσε πως στην ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ θα προσληφθούν φέτος 65 άτομα.

«Δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Δεν θα προσλαμβάνονται δηλαδή μέσω της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ άνθρωποι για να απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες», τόνισε ο κ. Πάλλας.

Τα θέματα της εκπαίδευσης
Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος αναφέρθηκε και σε ζητήματα που σχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της εκπαίδευσης με αφορμή και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ στο Εργατικό Κέντρο.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μίλησαν ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Χ. Κόκκινος και τα δύο αιρετά μέλη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κκ Βασίλης Παλιγιάννης (ΔΑΚΕ) και Δημήτρης Μπράτης (ΠΑΣΠ).
«Η συζήτηση στην εκδήλωση εστιάστηκε στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, στις υπηρεσιακές μεταβολές και στις τρέχουσες εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

«Θέλουμε η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να γίνεται με αξιοκρατικές διαδικασίες και να μην έχει διωκτικό χαρακτήρα. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των σχολείων που λειτουργούν στα νησιά μας», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και πρόσθεσε πως ελάχιστοι θα είναι οι εκπαιδευτικοί που θα πάρουν υψηλούς βαθμούς κατά την αξιολόγηση. «Θα παλέψουμε για να καταλάβει το υπουργείο Παιδείας πως εμείς έχουμε προτάσεις για την αξιολόγηση και έχουμε σύμμαχό μας την κοινωνία», τόνισε ο κ. Κόκκινος και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να απορροφηθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ και για την εκπαίδευση.

«Εύχομαι να γίνει σωστός προγραμματισμός για τις μεταθέσεις και αποσπάσεις των εκπαιδευτικών ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα. Η φετινή ξεκίνησε με αρκετά κενά στις θέσεις των δασκάλων στα σχολεία», δήλωσε ο κ. Κόκκινος και πρόσθεσε πως η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς διορισμούς δασκάλων για την ειδική αγωγή.

«Η ειδική αγωγή δεν θα πρέπει να λειτουργεί ως το αποπαίδι της εκπαίδευσης. Μετά από πιέσεις που ασκήσαμε στη μέση της χρονιάς έγιναν 270 διορισμοί εκπαιδευτικών και 10.000 διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πρέπει να αυξηθούν και οι δαπάνες για την εκπαίδευση», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.
«Θα πρέπει να γίνουν φέτος διορισμοί εκπαιδευτικών ακόμη και με την αναλογία ένα προς δέκα. Θα αποχωρήσουν αρκετοί δάσκαλοι. Με περικοπές δεν μπορεί να λειτουργήσει η εκπαίδευση», τόνισε ο κ. Κόκκινος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου