Τοπικές Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση Προέδρων Κοινοτήτων Ρόδου

Μέσα σε κλίμα ενότητας και με μεγάλη συμμετοχή των αιρετών Προέδρων πραγματοποιήθηκε χθές Τρίτη 3 Μαίου 2022 στις 17:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αρχαγγέλου ΑΓ. Σάββας η 1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΡΟΔΟΥ.

Ήταν η πρώτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης μετά από δυόμιση χρόνια θητείας λόγω της πανδημίας και οι 32 Πρόεδροι εκπρόσωποι των Συμβουλίων των Κοινοτήτων τους εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για αυτή την εκδήλωση και την άψογη οργάνωσή της.

Τον λόγο πήραν όλοι οι Πρόεδροι οι οποίοι αφού αρχικά ευχήθηκαν χρόνια πολλά με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα που πέρασε, ο καθένας με την σειρά του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά στην Κοινότητα του και στην συνέχεια όλοι τοποθετήθηκαν καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις πάνω σε θέματα και ζητήματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης των Κοινοτήτων μέσα στο πλαίσιο του Νόμου 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης», στο νησί της Ρόδου ως ενιαίου Δήμου.

Ειδικότερα έγινε ανταλλαγή απόψεων και επισημάνθηκαν οι συνέπειες, οι δυσλειτουργίες και οι αδυναμίες που είχε μέχρι σήμερα έντεκα χρόνια μετά, η εφαρμογή του δόγματος «Κάθε Νησί και Δήμος» τόσο σε θεσμικό όσο και σε χωροταξικό επίπεδο, στην αποτελεσματικότητα του Ενιαίου Δήμου Ρόδου στην εξυπηρέτηση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών των Κοινοτήτων του νησιού.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν και κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για:

 

1. Ενίσχυση των κοινοτήτων με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό.

 

2. Ενίσχυση των κοινοτήτων με τεχνικό και μηχανολογικό εξοπλισμό.

 

3. Αποκέντρωση πόρων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των Κοινοτήτων.

 

4. Ενίσχυση και αναδιάρθρωση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των Κοινοτικών Συμβουλίων και των Προέδρων τους.

 

5. Αντιμετώπιση ζητημάτων επικάλυψης αρμοδιοτήτων για την βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού με τις υπηρεσίες του Ενιαίου Δήμου Ρόδου για την άμεση και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου