Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι είναι εκτός σχεδίου της κυβέρνησης οποιαδήποτε μείωση μισθού στον δημόσιο τομέα, ωστόσο αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι θα χρειαστεί να μεταφερθούν στην αυτοδιοίκηση.

Με τηλεργασία συνεχίζει να εργάζεται περίπου το 30% των δημοσίων υπαλλήλων παρά την χαλάρωση των μέτρων, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμη ενθαρρύνεται η τηλεργασία και πρόσθεσε πως εκτός από το ζήτημα του συγχρωτισμού, είναι μια εμπειρία θετική και πολλοί υπάλληλοι εργάζονται αποτελεσματικά από το σπίτι.

Στο ερώτημα εάν η τηλεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειώσεις προσωπικού στο Δημόσιο, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Η τηλεργασία έχει ως προϋπόθεση να υπάρχει ο άνθρωπος. Κανείς να μην αμφιβάλει για την εργασία του», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι είναι εκτός σχεδίου της κυβέρνησης οποιαδήποτε μείωση μισθού στο δημόσιο τομέα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ωστόσο ότι στο πλαίσιο μιας μεγάλης θεσμικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα υπάρξει μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση. «Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να μεταφερθούν και εργαζόμενοι προς την αυτοδιοίκηση», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι «η κινητικότητα είναι εξαιρετικά ουσιαστική».

«Πανίσχυρη η εντολή που έχει πάρει από τον λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι δεν μπορεί να ξέρει αν δέχεται εισηγήσεις ο πρωθυπουργός για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές, καθώς η εντολή που έχει λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πανίσχυρη και έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό.

«Οι Έλληνες έδωσαν ισχυρή εντολή  στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δίκαιη κατανομή της. Διαπίστωσαν αυτούς τους δέκα μήνες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ισχυρή ηγεσία, γιατί αντιμετώπισε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο δυο πολύ έκτακτες καταστάσεις, την κρίση με την Τουρκία με το μεταναστευτικό και την κρίση του κορωνοϊού. Άρα, γνωρίζουν ότι έχουν την ηγεσία που χρειάζονται και δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ