Τοπικές Ειδήσεις

Συνεχίζεται η αντιδικία εταιρειών για κεντρική καφετέρια – εστιατόριο της Ρόδου

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή από αδικοπραξία εις βάρος μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, ενός κατοίκου της Λίνδου κι ενός κατοίκου της Ρόδου, προσέφυγε χθες γνωστή ετερόρρυθμη εταιρεία του νησιού.
Με την αγωγή αιτείται να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να της καταβάλουν αλληλέγγυα και σε ολόκληρο ο καθένας το συνολικό ποσό των 468.072,64 ευρώ ποσό το οποίο αντιπροσώπευε την αξία των παγίων στοιχείων της εταιρείας που πωλήθηκαν και το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα ανεξόφλητο.
Ζητούν ακόμη να απαγγελθεί κατά των 2ου και 3ου των εναγομένων προσωπική κράτηση διάρκειας τριών μηνών για τον καθένα ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί και να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί κατά την καταψηφιστική της διάταξη.
Η ενάγουσα από το έτος 2006 δραστηριοποιόταν στο χώρο της εκμετάλλευσης εστιατορίων, καφέ μπαρ, μπαρ και νυκτερινών κέντρων διασκέδασης και ειδικότερα εκμεταλλευόταν στη πόλη της Ρόδου κεντρική καφετέρια – εστιατόριο.
Για την λειτουργία της επιχείρησης είχε εκδοθεί άδεια λειτουργίας καταστήματος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ροδίων.
Τον Αύγουστο του έτους 2010 και ύστερα από πολυήμερες συζητήσεις με τον δεύτερο και τρίτο των εναγομένων μελλοντικούς εταίρους στην υπό σύσταση εταιρεία τους, αποφάσισαν την μεταβίβαση της επιχείρησης στην υπό σύσταση εταιρεία και για το σκοπό αυτό υπεγράφη το με ημερομηνία 16 Αυγούστου 2010 ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης αδείας λειτουργίας καταστήματος και των πάγιων στοιχείων αυτού.
Με το συμφωνητικό αυτό μεταβιβάσθηκαν στην υπό σύσταση πρώτη εναγόμενη εταιρεία η άδεια λειτουργίας καταστήματος και τα πάγια στοιχεία της επιχείρησης ως σύνολο.
Ταυτόχρονα η εταιρεία ανέλαβε την υποχρέωση να προβεί σε από κοινού με την εκμισθώτρια εταιρεία σε οριστική λύση της από 24-2-2005 σύμβασης μίσθωσης του ακινήτου.
Η επιχείρηση, ως ενιαίο σύνολο, παραδόθηκε στην υπό σύσταση εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.
Το τίμημα της πώλησης συμφωνήθηκε στο ποσό των 840.000 ευρώ.
Συμφωνήθηκε επίσης ότι οι τραπεζικές επιταγές, έκδοσης του δεύτερου εναγομένου οι οποίες θα αφορούσαν τις δόσεις που συμφωνήθηκαν, είναι δίγραμμες μη δυνάμενες να οπισθογραφηθούν και μεταβιβαστούν περαιτέρω σε τρίτα πρόσωπα από την εταιρεία.
Η εξόφληση των επιταγών δεν φέρεται να προχώρησε σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα και ο ενάγων τονίζει ότι για την μεταβίβαση της επιχείρησης εκδόθηκε στο όνομα της πρώτης εναγόμενης δελτίο αποστολής – τιμολόγιο συνολικού ποσού 457.102,18 ευρώ πλέον ΦΠΑ ποσό το οποίο αντιπροσώπευε την αξία των παγίων στοιχείων της εταιρείας που πωλήθηκαν και το οποίο ποσό παραμένει μέχρι σήμερα ανεξόφλητο.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Καραγεώργης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου