Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη στάση των άλλων δυνάμεων στη διακομματική επιτροπή.

Ανακοίνωση για τη στάση των άλλων δυνάμεων στη διακομματική επιτροπή.

Αποκαλυπτική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της λεγόμενης διακομματικής επιτροπής στην οποία συζητιέται ο τρόπος προβολής των υποψηφίων συνδυασμών και κομμάτων μπροστά στις εκλογές.

Με την έναρξη της διαδικασίας, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ έβαλαν ζήτημα να αποχωρήσει η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, να μην της παραχωρηθεί κανένας χώρος, καμιά διευκόλυνση από το Δήμο για να χύνουν το δηλητήριό τους.

Ακολούθησε σιωπή. Ακόμα και όταν ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης του ΚΚΕ, Κώστας Γιαννόπουλος, κάλεσε ονομαστικά τους εκπροσώπους κομμάτων και συνδυασμών να πάρουν θέση, κανείς τους δεν έβγαλε κουβέντα.

Θα μπορούσε και ο ίδιος ο Δήμος και η διακομματική επιτροπή με πολιτική απόφαση να τους αποκλείσουν. Δεν είναι άλλωστε πρωτοφανές, έχει γίνει και αλλού. Για παράδειγμα στο Δήμο της Αθήνας. Αντί γι αυτό όμως, τους έχουν αναγάγει, όχι βέβαια μόνο τώρα μπροστά στις εκλογές, σε ισότιμους συνομιλητές. Φωτογραφίζονται μαζί τους στις εθνικές επετείους, στις διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες τους καλούν επίσημα, επικαλούμενοι το… πρωτόκολλο.

Φαίνεται λοιπόν ότι τα αντιακροδεξιά μέτωπα που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι «φραστικές» καταδίκες του φασισμού από τους υπόλοιπους του «Δημοκρατικού Τόξου», είναι κούφια λόγια πού λέγονται μόνο όσο εξυπηρετούν την προπαγάνδα. Όταν ερχόμαστε στο δια ταύτα, αποδεικνύεται στην πράξη ότι η μόνη δύναμη που αντιπαλεύει το φασισμό με συνέπεια, με πολιτικό θάρρος και χωρίς εκπτώσεις είναι το ΚΚΕ.

Ρόδος, 4 Μάη 2019

Τομεακή Επιτροπή

Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου