Ειδήσεις

Η Ελλάδα η λιγότερη χαμένη έναντι Ισπανίας, Πορτογαλίας και Κύπρου από τις επιπτώσεις του Brexit

Οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζουν μείωση 4,6% σε σχέση με πέρυσι, καθώς η Βρετανία προετοιμάζεται για τις πρώτες διακοπές της μετά το Brexit, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα της ForwardKeys, τα οποία προβλέπουν τα μελλοντικά ταξίδια, αναλύοντας 17 εκατ. συναλλαγές ημερησίως.

Η ανάλυση των κρατήσεων ταξιδιωτικών πρακτορείων για τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο, από τον Ιανουάριο έως το τέλος του Οκτωβρίου του 2019, προβλέπει ότι συνολικά θα υπάρξει σταθερή ανάπτυξη αυτό το καλοκαίρι. Οι κρατήσεις προς τον υπόλοιπο κόσμο (εκτός ΕΕ) εμφανίζουν αύξηση 13,8%, γεγονός που δείχνει για τη συνολική θερινή περίοδο αύξηση 0,2% σε σχέση με πέρυσι.

Τα αεροπορικά ταξίδια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των χωρών της ΕΕ αντιπροσώπευαν το 70% της συνολικής κυκλοφορίας της Βρετανίας το 2018, ενώ οι κρατήσεις διακοπών που γίνονται το α’ τρίμηνο του έτους είναι κρίσιμες για τα ετήσια αποτελέσματα. Σύμφωνα με τη ForwardKeys, πέρυσι είχαν ήδη γίνει για ευρωπαϊκά καλοκαιρινά ταξίδια σε ποσοστό 59% μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2018.

Αυτή τη χρονιά, οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν πληγεί από την πτώση της βρετανικής ζήτησης. Η Ισπανία, με μερίδιο αγοράς 53% στην αγορά της ΕΕ, βρίσκεται σήμερα πίσω κατά 7% στις καλοκαιρινές κρατήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε σύγκριση με πέρυσι. Η Ελλάδα υπολειπεται κατά 2,7%. Η Κύπρος έχει κι αυτή μείωση κατά 6,9% και η Πορτογαλία κατά 10,6%.

Αντιθέτως, πολλοί Βρετανοί φαίνεται να συρρέουν αλλού στη νότια Μεσόγειο. Η Τουρκία, με ένα τεράστιο μερίδιο 40% στις κρατήσεις για διακοπές εκτός ΕΕ, βλέπει τη ζήτησή της αυξημένη κατά 31% σε σχέση με πέρυσι. Η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Τζαμάικα βρίσκονται επίσης σε πολύ καλά επίπεδα. Οι τάσεις αυτές ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με εκείνες που παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι του 2018, όταν φάνηκε ότι άρχισαν να εξασθενίζουν οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στους τουρκικούς, βορειοαφρικανικούς και μεσανατολικούς προορισμούς.

πηγή traveldailynews.gr

Τατιάνα Ρόκου

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου