Ειδήσεις

Τσόμσκι: Πολύ σκληροί οι Γερμανοί με την Ελλάδα

Η αντίδραση της Ευρώπης στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «εξαιρετικά άγρια», ενώ την ίδια αντίδραση θα προκαλέσει και μια ενδεχόμενη εκλογή του Podemos στην Ισπανία, στις επικείμενες εκλογές ανέφερε ο Αμερικανός διανοητής, Noam Chomsky, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο DEMOCREACY NOW.

Το κείμενο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ενημερωτικού δικτύου με τίτλο «Chomsky: Greece’s Syriza & Spain’s Podemos Face “Savage Response” Taking on Austerity “Class War“».

Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του Podemos, Pablo Iglesias, δήλωσε ότι «λιτότητα σημαίνει εκδίωξη των ανθρώπων από τα σπίτια τους. Λιτότητα σημαίνει ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες παύουν να λειτουργούν. Λιτότητα σημαίνει ότι τα δημόσια σχολεία παύουν να έχουν τα μέσα για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους. Λιτότητα σημαίνει ότι οι χώρες χάνουν την κυριαρχία τους και μετατρέπονται σε αποικίες οικονομικών δυνάμεων σε αποικία της Γερμανίας. Λιτότητα σημαίνει πιθανώς το τέλος της δημοκρατίας. Θεωρώ ότι δεν έχουμε δημοκρατικό έλεγχο της οικονομίας, δεν έχουμε δημοκρατία. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να διαχωρίσεις την οικονομία από τη δημοκρατία» επεσήμανε ο Ισπανός πολιτικός.

Ο Noam Chomsky επεσήμανε ότι η αντίδραση της Ευρώπης στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαιρετικά άγρια. Υπήρξε μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά όχι επαρκής, λόγω της σκληρής στάσης των Γερμανών.

mignatiou.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου