Πολύ θετικά συμπεράσματα για την επερχόμενη τουριστική περίοδο από τις μέχρι τώρα επαφές του, έχει συνάγει ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος εκφράζει την πλήρη αισιοδοξία του.

Σε συνέντευξή του στο money-tourism.gr, τονίζει τη δουλειά σε βάθος που έχει γίνει από τον ΠΡΟΤΟΥΡ στην γερμανική αγορά και εξηγεί μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί.

Τονίζει χαρακτηριστικά: “Η Ρόδος αυτή τη στιγμή εμφανίζεται σε 172 γιγαντοοθόνες στη Γερμανική πρωτεύουσα σε πολυκαταστήματα. Η συμμετοχή μας στην ΙΤΒ είναι πολύ σημαντική, αφού η Γερμανία είναι από τις παραδοσιακές αγορές της Ρόδου από τότε που ξεκίνησε ο τουρισμός στο νησί, το 1960”.
Παράλληλα, ο ΠΡΟΤΟΥΡ θέλοντας να επιτύχει τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, οργάνωσε την εμπορική προώθηση των τοπικών προϊόντων της Ρόδου στη διεθνή αγορά, παρουσιάζοντας στο περίπτερο της Ρόδου αντιπροσωπευτικά είδη της πλούσιας ποικιλίας τοπικών ειδών της Ρόδου, όπως τοπικά ποτά, λάδι, μέλι, γλυκίσματα, βότανα, ζυμαρικά, επιδιώκοντας τη σύνδεσή τους με τον τουριστικό προορισμό της Ρόδου. Στόχος της είναι η προώθηση της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων της Ρόδου και η τόνωση της εξωστρέφειας των παραγωγών και επιχειρήσεών της.

Στο πλαίσιο αυτό πριν από λίγο στο περίπτερο έλαβε χώρα μια επίδειξη μαγειρικής αναδεικνύοντας τη ροδίτικη γαστρονομική παράδοση, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, ενισχύοντας έτσι και την προαναφερθείσα δράση. Στόχος είναι η ανάδειξη της αυθεντικότητας, της τοπικής κουλτούρας και των γεύσεων παράδοσης που ζητούν οι επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι η υπουργός αναπληρωτής Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε το περίπτερο της Ρόδου και είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, τον πρόεδρο της ΕΞΡ Αντώνη Καμπουράκη, ενώ συζήτησε και με ξενοδόχους του νησιού.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ