Ρεπορτάζ

Στο εδώλιο του κακουργιοδικείου 35χρονος που λήστεψε τρόφιμο του Ψυχιατρείου Λέρου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσει την 13η Φεβρουαρίου 2023 ένας 35χρονος ημεδαπός, κάτοικος Λέρου κατηγορούμενος για ληστεία από κοινού με ημεδαπό, που στο μεταξύ απεβίωσε, με θύματα τρόφιμους του ψυχιατρείου του νησιού!!
Πρωτοδίκως του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών.
Ειδικότερα, στη νήσο Λέρο, στις 30-09-2015 και περί ώρα 03:00΄, από κοινού και με κοινό δόλο με έναν 33χρονο, ο οποίος απεβίωσε την 29-06-2016, με σωματική βία εναντίον προσώπου, αφαίρεσαν από αυτό ξένα ολικά κινητά πράγματα για να ιδιοποιηθούν παράνομα.
Συγκεκριμένα, στον παραπάνω τόπο και κατά τον παραπάνω χρόνο, εισήλθαν εντός ισόγειας οικίας, η οποία βρίσκεται στο Λακκί στην οποία διαμένουν τρόφιμοι της Ψυχιατρικής Κλινικής του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, παραβιάζοντας το παράθυρο υπνοδωματίου και, αφού ο πρώτος, χτύπησε στο πρόσωπο και ακινητοποίησε μια γυναίκα πιάνοντάς την από το χέρι, αφαίρεσαν από το πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ (σε κέρματα), με σκοπό να το ιδιοποιηθούν παράνομα.
Η τρόφιμος του ψυχιατρείου ηλικίας σήμερα 83 ετών τη στιγμή εκείνη όδευε προς την τουαλέτα της οικίας και τους είδε ξαφνικά μπροστά της.
Προκειμένου να κάμψουν την αντίστασή της, ο μεν πρώτος κατηγορούμενος τη χαστούκισε στο πρόσωπο και την ακινητοποίησε πιάνοντάς την με λαβή από το δεξί της χέρι και προκαλώντάς της εκδορά περιορισμένης έκτασης στη μεσότητα του αντίστοιχου αντιβραχίου, ο δε δεύτερος αφαίρεσε από το πορτοφόλι της που βρισκόταν στο κομοδίνο του υπνοδωματίου της, το ποσό των 10 ευρώ σε κέρματα.
Στη συνέχεια, αμφότεροι οι δράστες έψαξαν και τους υπόλοιπους χώρους της οικίας και ειδικότερα την κουζίνα, αφού παραβίασαν την κλειδωμένη θύρα και το σαλόνι, όπου έψαξαν στο ντουλάπι όπου οι συνολικά έξι τρόφιμες της συγκεκριμένης οικίας διατηρούν τα φάρμακά τους, χωρίς όμως να αφαιρέσουν κάτι, αφού ούτε άλλα χρήματα βρήκαν, ούτε υπήρχαν εκεί βαριά ναρκωτικά φάρμακα, κατόπιν δε αυτού και αφού στο μεταξύ είχαν ξυπνήσει από τους θορύβους και ειδικά από τις κραυγές πόνου της τροφίμου και οι λοιπές πέντε, οι δράστες αποχώρησαν από το ίδιο παράθυρο, από το οποίο είχαν εισέλθει και τράπηκαν σε φυγή.

Περί ώρα 08:00 της ιδίας ημέρας, νοσηλεύτρια της Ψυχιατρικής Κλινικής, βρήκε τις ανωτέρω τροφίμους σε κατάσταση σοκ και αφού πληροφορήθηκε από αυτές τα όσα είχαν πάθει την προηγούμενη νύχτα, κάλεσε το A.T. Λέρου, άνδρες του οποίου μετέβησαν επί τόπου, λόγω δε του ό,τι δεν ήταν δυνατή η μεταφορά των τροφίμων στο Αστυνομικό Τμήμα, οι αστυνομικοί εκτύπωσαν φωτογραφίες υπόπτων δραστών, τις οποίες επέδειξαν στις τροφίμους, από τις οποίες δύο αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα ως δράστες της ληστείας τους δύο, μάλιστα η άμεσα παθούσα με βεβαιότητα κατέθεσε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που την κτύπησε στο πρόσωπο και στο χέρι ακινητοποιώντάς την, όσο ο έτερος δράστης της αφαιρούσε το προρρηθέν χρηματικό ποσό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου