Ρεπορτάζ

Παραμένουν στο νοσοκομείο Ρόδου οι 20 επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές

Μέχρι το τέλος του 2023 θα παραμείνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου οι 20 επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το νομοσχέδιο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» που φέρει την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού, Θάνου Πλεύρη, παρέχει τη δυνατότητα παράτασης για ένα έτος σε όλες τις συμβάσεις που ήταν ενεργές μέχρι το τέλος του 2022.
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς οι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και η ενδεχόμενη αποχώρησή τους θα δυσχέραινε τη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μισθολογική δαπάνη για το επικουρικό ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό καλύπτεται πλέον από τον …κρατικό προϋπολογισμό και όχι από ευρωπαϊκούς πόρους, καθώς έχει λήξει το προηγούμενο πρόγραμμα (2014-2020) μέσω του οποίου είχε εξασφαλισθεί η δαπάνη.
Στο μεταξύ αναμένεται στο επόμενο διάστημα να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο Ρόδου. Αναμένεται συγκεκριμένα να υπάρξουν νέες προκηρύξεις για άγονες ειδικότητες, δηλαδή για εκείνες τις ειδικότητες για τις οποίες δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον σε προηγούμενες προκηρύξεις (ακτινολόγος, πνευμονολόγος, αναισθησιολόγος, ουρολόγος…). Πρόκειται επίσης να προκηρυχθούν οι ειδικότητες των αφυπηρετησάντων ιατρών, ενός επεμβατικού καρδιολόγου και ενός γενικού χειρουργού. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες τουλάχιστον για τις μισές από τις θέσεις αυτές, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο της Ρόδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αν. υπουργός Υγείας, κα. Ασημίνα Γκάγκα, κατά την πρόσφατή της επίσκεψη στη Ρόδο δήλωσε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο στο οποίο θα περιέχονται τα νέα κίνητρα για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετούν σε δομές δημόσιας υγείας των νησιωτικών περιοχών.
Η κα Γκάγκα είχε επίσης αναφερθεί στα κίνητρα που δόθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι (αφορολόγητο μισθολογικό μπόνους, παροχή στέγης κλπ) στους γιατρούς του ΕΣΥ και στους νοσηλευτές καθώς και σε τεχνολόγους προκειμένου να μετακινηθούν κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν στη Ρόδο. Το ίδιο θα γίνει και φέτος, μόνο που σύμφωνα με την κα Γκάγκα, αυτή τη φορά πρόκειται να δοθεί η δυνατότητα, όχι μόνο στους γιατρούς του δημοσίου αλλά και σε ιδιώτες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Κανένα περιστατικό covid
Καμία πίεση δεν αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο στο τρέχον διάστημα. Η κλινική Covid παραμένει άδεια εδώ και μέρες. Σπάνια χρειάζεται να νοσηλευτούν ένας έως δύο ασθενείς. Το 70% αγγίζει η πληρότητα στην παθολογική κλινική όπου νοσηλεύονται αρκετά περιστατικά εποχικής γρίπης. Αντίστοιχα, στην παιδιατρική κλινική το ποσοστό πληρότητας κυμαίνεται στο 25%.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου