Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Δημάρχου Λειψών με την ηγεσία του Υπ. Υποδομών για την ώθηση στην ανάπτυξη μικρών Δήμω

Λύση σε ένα από τα πλέον ακανθώδη ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά των μικρών Δήμων αναμένεται να δρομολογηθεί σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στην άκρως παραγωγική συνάντηση του Δημάρχου Λειψών κ. Φώτη Μάγγου με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Α. Καραμανλή και το Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Καραγιάννη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με τροποποίηση του άρθρου 221 του ν. 4412/16, που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή, θα δοθεί ξανά η δυνατότητα στους μικρούς Δήμους της χώρας και τα νομικά τους πρόσωπα, που δεν διαθέτουν μηχανικούς, να διεξάγουν  δημόσιους διαγωνισμούς με διοικητικούς υπαλλήλους. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται στην ουσία  η απεξάρτηση από άλλους Δημόσιους φορείς, προκειμένου να εκτελούνται έργα και να πραγματοποιούνται μελέτες.

Αξίζει να σημειωθεί η καίρια παρέμβαση του Δημάρχου Λειψών με αναλυτική προγενέστερη επιστολή που εστάλη στην Ηγεσία του Υπουργείου και που περιέγραφε με λεπτομέρεια το μέγεθος του προβλήματος, εξηγούσε τις στρεβλώσεις που προέκυπταν και διατύπωνε με ακρίβεια τις αναγκαίες λεπτομέρειες της τροποποίησης του συγκεκριμένου άρθρου που  προκαλούσε τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων. «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ο Υπουργός Υποδομών και ο Γενικός Γραμματέας διαθέτουν ευήκοα ώτα και  ανταποκρίνονται  με υπευθυνότητα  σε ένα πάγιο αίτημα μας,  σχετικά με ένα ζήτημα που αποτελεί μέχρι σήμερα  απροσπέλαστο εμπόδιο  για την ανάπτυξη πολλών Δήμων, κυρίως της νησιωτικής Χώρας» δήλωσε ο κ. Μάγγος, μετά το τέλος της συνάντηση

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου