Τοπικές Ειδήσεις

Τι συμφωνήθηκε στη σύσκεψη της ΔΕΥΑΡ

 

Την περασμένη Παρασκευή (1- Φεβρουαρίου 2019), με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, πραγματοποιήθηκε Τεχνική Σύσκεψη προγραμματισμού υποβολής προτάσεων για χρηματοδοτούμενα έργα στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ». Στην σύσκεψη παρευρέθησαν από πλευράς της ΔΕΥΑΡ οι κ.κ. Μανωλάκης Αλέξανδρος Πρόεδρος Δ.Σ., Καρατζιάς Δημήτριος Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Διακομανώλης Εμμανουήλ – Γενικός Δ/ντής, και οι Διευθυντές Καραβόλιας Παναγιώτης και Μάτσης Σάββας.

Συμφωνήθηκαν, αποφασίστηκαν και δόθηκαν οι παρακάτω αμετάκλητες προτεραιότητες, ώστε η ΔΕΥΑΡ να υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης μέσα στους επόμενους μήνες για τα κάτωθι:

  1. Κατασκευή των έργων του υδραγωγείου Νότιας Ρόδου, δηλαδή την κατασκευή όλων των απαιτούμενων έργων, ώστε να τροφοδοτηθεί η Νότια Ρόδος από το Φράγμα Γαδουρά και να επιλυθεί το πρόβλημα υδροδότησης της Δ.Ε. Λίνδου και Δ.Ε. Νότιας Ρόδου. Το κόστος των έργων ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ προ ΦΠΑ. Υποβολή Τεχνικού Δελτίου γίνεται προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η επικυρωποίηση της μελέτης γίνεται από την ΔΕΥΑΡ.
  2. Η υποβολή Τεχνικού Δελτίου έργου το οποίο θα περιλαμβάνει δύο υποέργα:
    1. Το πρώτο υποέργο αφορά την σύνταξη «Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης (MASTER PLAN)» για όλο το Νησί.
    2. Την σύνταξη «Σχεδίου Ασφάλειας Νερού» για όλον το Δήμο.
  3. Έγινε συντονιστική συζήτηση για το έργο «Υπόγεια Δίκτυα Μεσαιωνικής Πόλεως Ρόδου», παρουσία και της κας Άννας Παρασκευοπούλου, Διευθύντριας της Διεύθυνσης της Μεσαιωνικής πόλης, για την προετοιμασία επικυρωποίησης των απαιτούμενων μελετών, ώστε το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, αφού υπάρχουν διαθέσιμοι οι πόροι των 10 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υφυπουργός κ. Ν Σαντορινιός.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Μανωλάκης Αλέξανδρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου