Αντιπαράθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού με φόντο τα συλλαλητήρια, αυτά του 1992 και τα σημερινά

Η πάγια θέση του Λεωνίδα Κύρκου ήταν συνθέτη ονομασία για την ΠΓΔΜ, τονίζει ο γιος του και ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος σχολιάζοντας ανακοίνωσή της ΝΔ., η οποία θύμισε μια δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου ότι στο συλλαλητήριο του 1992 συμμετείχαν «όλοι πλην Λακεδαιμονίων».

Σε δηλώσή του προς το ΑΠΕ, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού αναφέρει:

«Η δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου αναφερόταν σε μια τεράστια συγκέντρωση που εξέφρασε την αντίθεση σε οποιαδήποτε παραβίαση των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, στο σφετερισμό της ιστορίας και των συμβόλων. Είναι φανερό ότι η αναφορά σε ελληνική Μακεδονία είναι συμβατή με την πάγια θέση του Λεωνίδα Κύρκου για σύνθετη ονομασία και απαντούσε στον τότε εμφανιζόμενο αλυτρωτισμό των Σκοπίων.

Καμία ομοιότητα με τα συλλαλητήρια του σήμερα που εναντιώνονται σε αυτήν ακριβώς τη σύνθετη ονομασία».

9be1f25c-c055-410a-898f-d1f26b8d52e1

Την Παρασκευή η Νέα Δημοκρατία σε δελτίο Τύπου είχε παραθέσει το πρωτοσέλιδο σχόλιο της «Αυγής» την επομένη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης στις 15/2/1992.

Η εφημερίδα, συνεχίζει η ΝΔ, είχε προτάξει δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου που ήταν παρών στο συλλαλητήριο η οποία ανέφερε ότι «επρόκειτο για μια τεράστια λαϊκή εκδήλωση που τη χαρακτήριζε η έντονη ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, πλαστογράφησης της ιστορίας και υφαρπαγής της ιστορικής κληρονομίας».

Παρέθετε ακόμη το πρωτοσέλιδο σχόλιο της εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο: «Με ωριμότητα που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους, αλλά και πατριωτικό παλμό, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ όλη τη Μακεδονία, εξέφρασαν χθες -σε μια συγκέντρωση με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη- την εθνική ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την ακεραιότητα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομία του Ελληνισμού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ