Ειδήσεις

Θέμα «Καλλικράτη» θα τεθεί στον υπουργό

Την εκτίμηση ότι τελικά το υπουργείο Εσωτερικών δεν θα προχωρήσει τώρα σε αλλαγές, που αφορούν το χωροταξικό των ΟΤΑ έκανε χθες, ομιλώντας προς τους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Το θέμα αυτό αναμένεται να ξεκαθαριστεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών.
Στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη θα συμμετάσχουν ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και οι νομικοί εκπρόσωποι του Δήμου που θα εισηγηθούν το θέμα που ανέκυψε με τους 57 εργαζόμενους της πρώην ΔΕΥΑΙ.

«Είναι ευκαιρία να απευθύνουμε ερώτημα στον υπουργό Εσωτερικών για το θέμα αυτό. Εκτιμώ όμως ότι ήταν σαφής ο κ. Γιάννης Μιχελάκης σε δηλώσεις που έκανε την περασμένη Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου», τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε, πως τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΚΕΔΕ, έχουν διαφορετικές απόψεις για το χωροταξικό των ΟΤΑ.
«Εκτιμώ πως το θέμα έχει κλείσει. Παρ’ όλα αυτά θα ζητήσουμε από τον κ. Γιάννη Μιχελάκη να αναφερθεί στους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών για το ζήτημα αυτό», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως θα ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών πληροφορίες και για την τύχη των προτάσεων που έχουν γίνει από το Δήμο Ρόδου.

«Θα ζητήσω να μου δοθεί το νέο σχέδιο νόμου για να διαπιστώσω αν έχουν περιληφθεί οι προτάσεις που έχουμε κάνει για την αναμόρφωση του Καλλικράτη», είπε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Σε δηλώσεις του ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας τόνισε πως το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί σε λίγες ημέρες στη Βουλή.
Επισημαίνεται πως στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ .Γιάννη Μιχελάκη το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τους 57 εργαζόμενους της πρώην ΔΕΥΑΙ μετά την κοινοποίηση στη Ρόδο της έκθεσης του ΑΣΕΠ (επ’ αυτού, βλέπε και σελ. 10).

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο κ. Στάθης Κουσουρνάς, δήλωσε, πως ανεβλήθη, λόγω επίσκεψής του στην Κεφαλλονιά.
Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς θα έχει συνάντηση σήμερα και με τα στελέχη της ΕΤΑΔ σε μια προσπάθεια να πεισθούν για την παραχώρηση του ακινήτου της Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο Ρόδου.

«Θα καταβάλουμε για μια φορά ακόμη προσπάθεια για την παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο Ρόδου. Θα εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους το ακίνητο θα πρέπει να περιέλθει σε μας χωρίς το δυσβάστακτο μίσθωμα που ζητείται», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου