Ειδήσεις

Στο εδώλιο 5 στρατιωτικοί

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσουν την προσεχής Πέμπτη 5 στρατιωτικοί, που φέρονται να ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση της οικονοµικής διαχείρισης του στρατιωτικού πρατηρίου ΠΙΚΠΑ της 95 ΑΔΤΕ.
Κατηγορούνται για πλαστογραφία µε χρήση κατ’ εξακολούθηση µε συνολικό όφελος και ζηµία σε βάρος του δηµοσίου άνω των 73.000 ευρώ, για απάτη κατ’ εξακολούθηση µε συνολικό όφελος και ζηµία σε βάρος του δηµοσίου άνω των 73.000 ευρώ και για απιστία σχετική µε την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση µε συνολικό όφελος και ζηµία σε βάρος του δηµοσίου άνω των 73.000 ευρώ µε τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόµου 1608/50 περί καταχραστών του δηµοσίου.

Η δικογραφία που είχε περαιωθεί από τον Ανακριτή Ρόδου περιελάµβανε 12 κατηγορούµενους. Ο κύριος κατηγορούμενος στην υπόθεση έχει αποβιώσει. Στον πρώην διαχειριστή οικονοµικού έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της καταβολής χρηµατικής εγγυήσεως 30.000 ευρώ, της εµφάνισής του στο ΑΤ του τόπου κατοικίας του την πρώτη ηµέρα κάθε µήνα και της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.
Στους υπόλοιπους έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της εµφάνισής τους στο ΑΤ του τόπου κατοικίας τους την πρώτη ηµέρα κάθε µήνα και της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα, ενώ σε βάρος των υπόλοιπων έχουν εκδοθεί τυπικές κλήσεις.
Μεταξύ άλλων φέρεται να έχει διαπιστωθεί από την έρευνα ότι καταρτίστηκαν πλαστά παραστατικά-τιµολόγια 16 προµηθευτών αξίας 69.008,52 ευρώ.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι σε 42 περιπτώσεις καταχωρήθηκαν ψευδή στοιχεία με αποτέλεσμα να προκληθεί ζηµία στο δηµόσιο, συνολικού ύψους 55.006,10 ευρώ.
Φέρεται ακόµη να µην γινόταν έλεγχος σε εµπορεύµατα κατά την είσοδο και έξοδό τους µε αποτέλεσµα, κατόπιν ελέγχου των παραστατικών στοιχείων και των καταχωρήσεων στα λογιστικά βιβλία του πρατηρίου, να προκύψει έλλειµµα ποσού 348.314,32 ευρώ και να προκλήθηκε ζηµία στη δηµόσια περιουσία συνολικού ύψους 778.219,53 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου