Ειδήσεις

Το σχέδιο της ΝΔ για τους μεγάλους Δήμους και τις Περιφέρειες

Το σχέδιο της ΝΔ για τους μεγάλους Δήμους και τις Περιφέρειες
Ποιες είναι οι εισηγήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου προκειμένου να «βαφτούν» όσο το δυνατόν περισσότερα μπλε σημεία στο χάρτη

Σε μέγα πονοκέφαλο για το επιτελείο της ΝΔ εξελίσσεται η επιλογή των προσώπων που θα κατέβουν ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών για το γαλάζιο στρατόπεδο.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρόεδρος της ΝΔ κινούνται σε δύο βασικές κατευθύνσεις:

1η τάση

Να στηριχθούν, όπως λέμε, «βαριά» ονόματα που έχουν υψηλή αναγνωρισιμότητα και σχετικά καλή δημοφιλία, ανεξαρτήτως πολιτικής κατεύθυνσης, όπως για παράδειγμα ο Πέτρος Τατούλης στην Πελοπόννησο και ο Γιάννης Σγουρός στην Αττική.

Η λογική αυτής της τάσης είναι ότι ο υποψήφιος που θα στηριχθεί και από ΝΔ και από ΠΑΣΟΚ, θα περάσει στο δεύτερο γύρο και άρα υπάρχουν πιθανότητες επανεκλογής.

Βέβαια, το σενάριο αυτό ενέχει τον κίνδυνο της απόλυτης ταύτισης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει άλλου είδους προβλήματα, αφού συνειρμικά στο εκλογικό σώμα θα περάσει η άποψη ότι η συγκυβέρνηση είναι κατʼ ανάγκη και συνεργασία.

ekloges

2η τάση

Απόλυτη διαφοροποίηση από το ΠΑΣΟΚ και επιλογή αμιγώς κομματικών υποψηφίων. Η λογική του δεύτερου σεναρίου στηρίζεται στην άποψη ότι η ΝΔ πρέπει να απεγκλωβιστεί και να πάρει σαφείς αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να κατακρημνίζεται δημοσκοπικά.

Εδώ βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος, αφενός κάποιοι υποψήφιοι της ΝΔ να μην περάσουν στο δεύτερο γύρο, αφετέρου αν περάσουν, η βάση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον υποψήφιο ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο!

Αυτά είναι τα δύο βασικά σενάρια που επεξεργάζονται στη Συγγρού. Πολύ σύντομα θα γνωρίζουμε πιο από τα δύο θα επικρατήσει.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου