Ειδήσεις

Λύσεις για τον τουρισμό με τις ρυθμίσεις για οχλούσες χρήσεις κοντά σε ξενοδοχεία

Τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ (πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας), σχετικά με τις ρυθμίσεις για τις οχλούσες χρήσεις και δραστηριότητες κοντά σε ξενοδοχεία.

Με την τροπολογία:

-απαγορεύεται η εγκατάσταση εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων σε ακτίνα μικρότερη των 200 μέτρων από ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων.

-απαγορεύονται οι οχλούσες χρήσεις και δραστηριότητες σε απόσταση 200 μέτρων από ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων εντός σχεδίων πόλεων. Με Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι οχλούσες χρήσεις και προβλέπεται μεταβατική περίοδος 2 ετών για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων.

-τροποποιείται το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τον ΕΟΤ ώστε στο 5μελές όργανο που εξετάζει τις προσφυγές κατά των διοικητικών κυρώσεων του ΕΟΤ να συμμετέχει Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης και μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με βαθμό Παρέδρου, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

-η άσκηση προσφυγής κατά των διοικητικών κυρώσεων του ΕΟΤ δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα όσον αφορά την εκτέλεση της κύρωσης σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ θεωρείται ότι η προσφυγή ακυρώνεται αν εντός 3 μηνών η Επιτροπή δεν εκδώσει απόφαση.

-οι ασκηθείσες προσφυγές κατά αποφάσεων του ΕΟΤ θεωρείται επίσης ότι απορρίπτονται αν κατά την δημοσίευση του νόμου έχουν παρέλθει 3 μήνες χωρίς έκδοση απόφασης.

-το μόνιμο συλλογικό όργανο κάθε Περιφερειακής Ενότητας για τα θέματα τουρισμού θα συστήνεται με απόφαση Περιφερειάρχη και όχι με Υπουργική Απόφαση), ενώ μέλη της θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου