Ρεπορτάζ

«Ανίκανους» θεωρεί τους συνεργάτες του ο κ. Γ. Μαχαιρίδης;

«Στη διευρυμένη συνεδρίαση της παρατάξεως του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, που θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την συμμετοχή του στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα πραγματοποιηθούν το Μάιο».
Αυτό δήλωσε ξανά ομιλώντας στους δημοσιογράφους χθες, ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως είναι ανοικτός σε συνεργασίες με άλλες περιφερειακές παρατάξεις και πρόσωπα.

«Δεν ξεκινήσαμε τη συγκρότηση συνδυασμού. Δεν έχουν οριστικοποιηθεί και οι πιθανοί ανταγωνιστές σε αυτή τη μάχη. Θα συγκληθεί σε ολομέλεια η παράταξη μας. Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι και όχι μόνο. Μπορεί να είναι και πιο ανοικτή η συνάντηση», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως η παράταξή του έχει περιφερειακή εμβέλεια.
«Απευθύναμε προσκλητήριο σε όλους. Εφόσον όλοι αγωνίζονται και παλεύουν για ένα κοινό σκοπό μπορούν να υπάρχουν και συνεργασίες με άλλες περιφερειακές δυνάμεις, παρατάξεις ή πρόσωπα που θέλουν να βοηθήσουν μιας και βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα και την περιοχή μας. Είναι καλύτερα τα πράγματα βεβαίως στα νησιά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρξει σύμπτυξη δυνάμεων, συνέργειες και συνεργασίες για να βοηθήσουμε τον τόπο. Νομίζω πως αυτός είναι ο σκοπός όλων. Και το προσκλητήριο απευθύνεται σε όλους», τόνισε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Σε ερώτηση αν έχει οριστικοποιήσει την απόφασή του να ηγηθεί της παρατάξεως, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε:
«Στην παράταξη θα ήθελα να ηγηθεί κάποιος άλλος. Υπάρχει ένα θέμα που έχει να κάνει με την συνολική πορεία μας. Δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιον άλλο να ηγηθεί της παράταξης. Ως ο έχων το πρόσταγμα, θα συνεχίσω τις διερευνήσεις και βεβαίως επειδή δεν είναι μια απλή υπόθεση αλλά ένα δύσκολο θέμα, ο τόπος πρέπει να κυβερνάται και να κυβερνάται καλά και σωστά. Έχουμε ανοικτά μέτωπα τα οποία θέλουν πολλή δουλειά».
Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την απορρόφηση περισσότερων πόρων από το ΕΣΠΑ.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε γίνεται διαπραγμάτευση για τους πόρους του επόμενου ΕΣΠΑ. Είχα αναφέρει πως μέχρι τον Σεπτέμβριο αυτή η προσπάθεια θα συνεχίζεται. Ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά σε ό,τι αφορά τη διάθεση των πόρων και θέλουμε να πετύχουμε το άριστο. Αυτό το κάνουμε μόνοι μας. Μόνο η περιφερειακή αρχή τρέχει και αγωνίζεται. Τη στιγμή που δεν υπάρχουν εθνικοί πόροι αλλά ευρωπαϊκοί, η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής».
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε χθες με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου.
«Κάναμε μια διεξοδική συζήτηση και τα μηνύματα είναι καλά για την νέα τουριστική σεζόν», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

«Κάποτε υπήρχαν πολύ περισσότερα τουριστικά πρακτορεία στη Ρόδο. Αυτά διακινούσαν το σύνολο των ξένων επισκεπτών από το εξωτερικό στο νησί μας. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως οι μεγάλες εταιρείες επιλέγουν να έχουν εκπροσώπηση χωρίς τη βοήθεια των πρακτορείων στο νησί μας. Αποτέλεσμα είναι να μειώνεται η πίτα για τα τουριστικά γραφεία. Αυτό έχει γενικότερες επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το άνοιγμα σε νέες αγορές. «Συζητήσαμε για τις προοπτικές ενός ανοίγματος στις αραβικές χώρες. Ανέφερα πως θα πρέπει να κρατήσουμε τις παραδοσιακές αγορές αλλά θα πρέπει να δούμε με προσοχή και την τουριστική αγορά της Τουρκίας. Το ρεύμα από τη γειτονική χώρα προς την Ελλάδα μπορεί να διπλασιαστεί», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και την Ενωση Πρακτόρων της Κω. «Θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων της Ρόδου με την αντίστοιχη Ένωση της γειτονικής χώρας. Έδωσα την εντολή στην αρμόδια αντιπεριφερειάρχη κ. Φτακλάκη να διερευνήσει το όλο θέμα και να πράξει τα δέοντα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

«Η τουριστική σεζόν εκτιμούμε πως θα πάει καλά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προετοιμαστούμε για να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας. Είναι κάτι που αφορά όλους και τις επιχειρήσεις την Περιφέρεια αλλά και το Δήμο Ρόδου», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και εξέφρασε την ευχή να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες που εκτελούνται για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου