Τοπικές Ειδήσεις

Η “Θεά Τύχη” δεν χαμογέλασε εφέτος στα νησιά μας!

Μικροποσά μοίρασε στους Ροδίτες το πρωτοχρονιάτικο λαχείο. Αυτή τη φορά η «Θεά τύχη» δεν επιφύλαξε «χρυσά κέρδη» για τους Ροδίτες στους οποίους χαμογέλασε πολλές φορές στο παρελθόν! Όπως κάθε χρόνο, οι κάτοικοι της Ρόδου, προκάλεσαν την τύχη τους αγοράζοντας λαχεία και συμμετέχοντας στα διάφορα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Δεν «έπεσαν» όμως μεγάλα ποσά αυτή τη φορά.
«Την περίοδο των εορτών η συμμετοχή στα αριθμοπαιχνίδια του ΟΠΑΠ καταγράφει κάποια αύξηση. Συμπληρώνονται περισσότερες στήλες στο Τζόκερ και στο Λόττο σε σύγκριση με όλο το υπόλοιπο διάστημα. Δεν υπήρξαν όμως μεγάλα κέρδη στην περιοχή μας αυτή τη φορά.
Στα Δωδεκάνησα δεν είχαμε καν πεντάρι στο Τζόκερ», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος των ιδιοκτητών πρακτορείων ΟΠΑΠ στα Δωδεκάνησα και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Αναστάσιος Λυριστής.
Και μπορεί η οικονομική κρίση να επηρέασε τα τυχερά παίγνια, όμως η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα συγκαταλέγονται στις περιοχές της Ελλάδας όπου συγκεντρώνονται οι μεγαλύτεροι τζίροι.
«Το Κίνο και το Στοίχημα είναι από τα παιχνίδια όπου υπάρχει σταθερά μεγαλύτερη συμμετοχή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Αν και αυξήθηκε η συμμετοχή την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο τζίρος του Δεκεμβρίου του 2019 παρουσιάζει μείωση σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018. Πλέον δεν δαπανά κανείς τα ποσά του παρελθόντος.
Το υψηλότερο ποσό με το οποίο συμμετέχει κανείς στις κληρώσεις των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, ακόμη και όταν υπάρχουν μεγάλα τζακ ποτ, ανέρχεται συνήθως στα είκοσι ευρώ.
Δεν υπάρχουν πλέον τα δελτία των 50 και των 100 ευρώ.
Γενικότερα, το Στοίχημα και το Κίνο κάνουν τους μεγαλύτερους τζίρους. Τα υπόλοιπα παιχνίδια υποβοηθούν απλά την κατάσταση.
Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στα Δωδεκάνησα και γενικότερα σε περιοχές όπου υπάρχει τουρισμός, καταγράφονται οι υψηλότεροι τζίροι στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε σύγκριση με άλλες περιοχές και αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό του κάθε προορισμού.
Γι’ αυτό κι έχουμε προτείνει στην εταιρεία να εφαρμόσει στα νησιά μία κοινωνική πολιτική αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόζει στις μεγαλύτερες πόλεις», δήλωσε ο κ. Λυριστής.
Μπορεί τα πρωτοχρονιάτικα κέρδη στα λαχεία και στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ να μην ήταν μεγάλα, όμως τον Αύγουστο του 2019 ένας υπερτυχερός από τον Αρχάγγελο κέρδισε στο ΛΟΤΤΟ 1.200.000 ευρώ περίπου. Το δελτίο κόστισε στον νικητή 22 ευρώ (σύστημα πολλαπλών αριθμών) και κατατέθηκε στο πρακτορείο του Παναγιώτη Χατζηνικόλα.
Τον Μάρτιο του 2018 ήταν η τελευταία φορά που το Τζόκερ χάρισε ένα «αστρονομικό» ποσό στη Ρόδο.
Το τυχερό δελτίο κατατέθηκε σε πρακτορείο της πόλης της Ρόδου και ήταν αξίας 12 ευρώ και ο νικητής, εκτός από το 5 + 1 κατάφερε να κερδίσει και άλλα 19 πεντάρια, εκτοξεύοντας έτσι το συνολικό ποσό κερδών, άνω των 2.200.000 ευρώ!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου