Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα θα γίνει ο εορτασμός των Θεοφανείων το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 στη Ρόδο. Στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μαντράκι χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυρίλλου. Ο Μέγας Αγιασμός εντός του Ιερού Ναού θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και στις 11 θα γίνει παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους κόσμου η τελετή καθαγιασμού των υδάτων από τον προβλήτα που θα υπάρχει δίπλα από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πλάι στο ελαφάκι.
Μέχρι και χθες μόνο τρία άτομα παρουσιάστηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου για να δηλώσουν συμμετοχή στο έθιμο της ανάσυρσης του τιμίου Σταυρού από τη θάλασσα προσκομίζοντας τις απαιτούμενες ιατρικές βεβαιώσεις.
Μετά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στον Ευαγγελισμό, θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου στις εγκαταστάσεις του.
Σημειώνεται ότι στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στου τουριστικό λιμάνι από τον πάτερ Χρήστο Σιάννα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Παλιάς Πόλης Ρόδου.
Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ
Σχετικά με την εορτή, από τη Μητρόπολη Ρόδου εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
«Κατά την Εορτήν των Θεοφανείων (Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου ιερουργεί εν τω Καθεδρικώ Ιερώ Ναώ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ένθα προσέρχεται περί την 8ην πρωϊνήν.
Ο Μέγας Αγιασμός εντός του Ιερού Ναού άρχεται περί τις 10.30 π.μ.
Περί την 11ην ώραν προπορευομένων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου, των ιερών Εξαπτερύγων, του Τιμίου Σταυρού, του χορού των Ιεροψαλτών και του Ιερού Κλήρου της πόλεως, ακολουθούντος δε τους ευσεβούς Λαού μετά των Αρχών εις τον προκαθορισμένον προβλήτα, οπόθεν μετά την γενομένη δέησιν, ρίπτει τον Τίμιον Σταυρόν εις τα ύδατα προς καθαγιασμόν.
Αγημα της 95 ΑΔΤΕ θα αποδώση τα κεκανονισμένας τιμάς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ