Στην ίδρυση ενός νέου αριστερού κόμματος προχωρά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ώστε να μπει τέλος στον «κατακερματισμό στην Ευρώπη», αναφέρει το politico.eu.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ανακοίνωση του νέου πολιτικού σχηματισμού θα γίνει τον Φεβρουάριο και συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου, από τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο.
Το νέο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη θα ονομάζεται το «Κίνημα για την Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025» ή DIEM 2025 (Democracy in Europe Movement 2025) και φιλοδοξεί να προσφέρει έναν «τρίτο δρόμο» στους Ευρωπαίους πολίτες, μια εναλλακτική λύση απέναντι στις «αντιδημοκρατικές δομές των σημερινών Ευρωπαϊκών θεσμών».
enikos.gr
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.