Τοπικές Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Αυξημένες στη Ρόδο οι τιμές στα λύματα που αναλύθηκαν

«Τσιμπημένες» εμφανίζονται οι τιμές στις τελευταίες αναλύσεις λυμάτων για τον κορωνοϊό, στο νησί της Ρόδου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις τελευταίες αναλύσεις των δειγμάτων που συλλέχθηκαν από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ και επεξεργάστηκαν από το Εργαστήριο Χημικής & Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το ιικό φορτίο που εντοπίστηκε, είναι υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη μέτρηση.
Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τον διψήφιο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά και ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, τεκμηριώνουν την άποψη για έξαρση του νέου κύματος πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.
Αναμένεται, μάλιστα, περαιτέρω κλιμάκωση στο επόμενο διάστημα, καθώς η νέα μετάλλαξη «Ο» του κορωνοϊού έχει φθάσει ήδη στην Ελλάδα και έχει ανιχνευθεί στα Χανιά της Κρήτης.
Το νοσοκομείο Ρόδου έχει πάρει ήδη δείγμα από τους 20 ασθενείς που νοσηλεύονται αυτές τις ημέρες στη μονάδα Covid τα οποία αναμένεται να σταλούν στα εργαστήρια των Αθηνών για ανάλυση ώστε να διαπιστωθεί εάν αυτό το νέο στέλεχος του ιού έχει φθάσει στη Ρόδο και έχει προσβάλει τους νοσηλευόμενους ασθενείς.
Και μπορεί να έχει μειωθεί κατά 10 ο αριθμός των νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο Ρόδου σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες πριν, το γεγονός όμως αυτό πιθανολογείται ότι είναι τυχαίο, καθώς μπορεί αρκετά περιστατικά να μην φθάνουν στο Νοσοκομείο και οι ασθενείς να παραμένουν στο σπίτι και να περνούν με ήπια συμπτώματα.
Πιθανολογείται επίσης ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα σε παιδιά.
«Έχουμε σχεδιάσει να στείλουμε για ανάλυση δείγματα για την ανίχνευση της μετάλλαξης «Ο». Προς το παρόν βρισκόμαστε στη μετάλλαξη «Δ».
Υπάρχει έξαρση της πανδημίας αυτή την περίοδο, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα κρούσματα που ανακοινώνονται σε ημερήσια βάση από τον ΕΟΔΥ και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο επόμενο διάστημα», δήλωσε ο διοικητής του Νοσκομείου, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ο οποίος επεσήμανε ότι πολύ δύσκολα θα υποχωρήσει το νέο κύμα της πανδημίας πριν την περίοδο των εορτών, καθώς οι μετακινήσεις από και προς τη Ρόδο αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση των κρουσμάτων.
Ενδεχομένως, λόγω των μετακινήσεων να φθάσει ευκολότερα και η νέα μετάλλαξη στη Ρόδο.
Πάντως, εξακολουθεί να είναι μεγάλη η συμμετοχή στην εμβολιαστική εκστρατεία στη Ρόδο. Συνολικά 912 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν προχθές, αριθμός που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τον τελευταίο καιρό.
Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 163.000 εμβολιασμοί ενώ οι πλήρως εμβολιασθέντες στη Ρόδο είναι σχεδόν 85.000. Τέλος την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου έχουν λάβει σχεδόν 14.000 συμπολίτες μας. Λόγω των αυξημένων εμβολιαστικών ρυθμών, έχει ανοίξει η συζήτηση για τη λειτουργία νέου εμβολιαστικού κέντρου στη Ρόδο, καθώς το Κ.Υ. που σηκώνει το μεγαλύτερο φορτίο, αντεπεξέρχεται οριακά, λόγω και των προβλημάτων υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει.
«Στο νοσοκομείο χορηγούμε αυτή τη στιγμή μόνο το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Στα κέντρα υγείας σε Ρόδο, Αρχάγγελο και Έμπωνα χορηγείται το σκεύασμα της Pfizer.
Θα μπορούσαν να ανοίξουν επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στο νοσοκομείο, εάν υπάρξει τέτοια εντολή και οδηγία από το υπουργείο», δήλωσε ο κ. Ρουμάνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου