Τοπικές Ειδήσεις

Το ΤΑΙΠΕΔ επανήλθε με κλήση στις αξιώσεις του έναντι της Μίκας Ιατρίδη

Επανέφερε τις αγωγικές του αξιώσεις έναντι της βουλευτού Δωδεκανήσου κ. Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατρίδη με κλήση που υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου την 30η Νοεμβρίου 2021 το «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ) και συγκεκριμένα την υπόθεση καταπάτησης ιδιοκτησίας του για την 10η Μαρτίου 2022.
Αφορμή για την υποβολή της κλήσεως αποτέλεσε η ολοκλήρωση σχετικής πραγματογνωμοσύνης που είχε παραγγείλει με απόφαση του το ίδιο δικαστήριο, ενώ, όπως έγραψε η «δημοκρατική», η βουλευτής όρισε τεχνικό σύμβουλο.
Θυμίζουμε ότι με την υπ’ αρίθμ. 315/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου διατάχθηκε η επανασυζήτηση της διεκδικητικής αγωγής ακινήτου που κείται στην περιοχή «Τραουνού», εντός της προς αξιοποίηση ευρύτερης έκτασης του γκόλφ Αφάντου που άσκησε το ΤΑΙΠΕΔ κατά της βουλευτού Δωδεκανήσου.
Η βουλευτής, ως γνωστόν, βρίσκεται αντιμέτωπη με το ΤΑΙΠΕΔ, σε υπόθεση που εκκρεμεί από το έτος 2006 και θεωρείται «σίριαλ» καθώς αφορά σε υποστηριζόμενη καταπάτηση εντός ημιτελούς οικοδομής της στην περιοχή «Τραουνού» αλλά και σε δρόμο που οδηγεί σ’ αυτήν.
Με την αγωγή του το ΤΑΙΔΕΔ ζητεί να αναγνωριστεί ότι η εταιρεία είναι αποκλειστική κυρία, νομέας και κάτοχος του τμήματος ακινήτου, που βρίσκεται, εντός κτηματομερίδας γαιών Καλυθιών με συνολικό εμβαδόν 1.082 τ.μ..
Η καταπάτηση φέρεται σύμφωνα με την αγωγή να αποτελείται από τμήμα οκταγωνικής κατασκευής ημιτελούς κατασκευής ανεγερθείσης σε τρία επίπεδα, έκαστο επίπεδο φέρον έξι κολώνες και τοίχο, το οποίο τμήμα ημιτελούς κατασκευής με τη σειρά του αποτελεί τμήμα οικοδομής υπό κατασκευή, το υπόλοιπο της οποίας βρίσκεται εντός της κτηματομερίδας 3402 γαιών Καλυθιών, κυριότητας της εναγομένης, εντός δε του υπολοίπου καταπατημένου μη δομημένου ακινήτου περιφραγμένου με τοιχίο που φέρει δύο κίονες και δώδεκα κολώνες, υφίστανται τέσσερεις διακοσμητικοί κίονες έκαστος πάνω σε βάση από τσιμέντο, σκάλα με οκτώ σκαλιά, καθώς και τσιμεντένια βάση με αναμονή για παροχή ρεύματος.
Ζητείται ακόμη να καταδικαστεί η κ. Ιατρίδη να αποδώσει ελεύθερο προς χρήση το τμήμα του ευρύτερου ακινήτου, που βρίσκεται, εντός της κτηματομερίδας 3423 γαιών Καλυθιών και να διαταχθεί να αφαιρέσει τους εντός του επιδίκου, τέσσερις διακοσμητικούς κίονες έκαστος πάνω σε βάση από τσιμέντο, τη σκάλα με τα οκτώ σκαλιά, καθώς και την τσιμεντένια βάση με αναμονή για παροχή ρεύματος, καθώς και κτίσμα εμβαδού 14,23 τ.μ που αποτελεί τμήμα ημιτελούς κατασκευής.
Όπως περιγράφει το ΤΑΙΠΕΔ στην αγωγή, τον Δεκέμβριο του 2006 στέλεχος της «Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ» διαπίστωσε ότι, εντός της κτηματομερίδας 3423 γαιών Καλυθιών, στις βόρειοανατολικές παρυφές αυτής, το συρματόπλεγμα, που είχε τοποθετήσει ο EOT, είχε απομακρυνθεί από τη θέση του, ενώ στη γειτονική μερίδα 3402 γαιών Καλυθιών είχε αρχίσει η ανέγερση οικοδομής.
Τμήμα της οικοδομής αυτής και συγκεκριμένα, κτίσμα τριών επιπέδων οκταγωνικού σχήματος ευρισκόμενο στο στάδιο των μπετών είχε ανεγερθεί εντός τμήματος της κτηματομερίδας 3423 γαιών Καλυθιών, τότε κυριότητας EOT και νυν κυριότητας της εταιρείας.
Αμέσως διαμαρτυρήθηκε στην ιδιοκτήτη του όμορου ακινήτου ζητώντας να απομακρύνει κάθε κατασκευή εντός του ακινήτου τότε κυριότητας EOT και νυν κυριότητας της εταιρείας.
Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο 2008, κατόπιν αυτοψίας του ίδιου στελέχους διαπιστώθηκε ότι η αντίδικός είχε περαιτέρω, επιπλέον της ανέγερσης κτίσματος οκταγωνικού σχήματος και πέριξ αυτού, περιφράξει με πετρόκτιστο τοιχίο τμήμα της κτηματομερίδας 3423 γαιών Καλυθιών, τότε κυριότητας EOT και νυν κυριότητας της εταιρείας.
Επιπλέον, είχε κατασκευάσει διακοσμητικές σκάλες και τσιμεντένες βάσεις και είχε τοποθετήσει κίονες.
Κατόπιν της αυτοψίας αυτής, το στέλεχος τής ως άνω εταιρείας κατά καιρούς προέβαινε σε αυτοψίες (όπως τον Δεκέμβριο 2009, τον Δεκέμβριο 2010, τον Νοέμβριο 2013) στο συγκεκριμένο τμήμα του συνολικού ακινήτου, όπου διαπίστωνε ότι η κατάσταση παρέμενε στάσιμη: η όμορη ιδιοκτήτης είχε σταματήσει την ανέγερση της οικοδομής της χωρίς όμως να απομακρύνει το κτίσμα τριών επιπέδων οκταγωνικού σχήματος.
Κάθε φορά το στέλεχος της εταιρείας ΕΤΑΔ διαμαρτύρονταν για την συνέχιση της καταπάτησης. Περαιτέρω, κατόπιν αυτοψίας στις 15 Μαρτίου 2016 στο επίδικο τμήμα του ακινήτου από αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση παρέμενε όπως αυτή ήταν κατά την αυτοψία του Δεκεμβρίου 2013.
Τέλος κατόπιν αυτοψίας στο επίδικο ακίνητο στελεχών της ΕΤΑΔ στις 10 Ιουλίου 2018 διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση παραμένει ίδια, όπως ήταν κατά την αυτοψία του Δεκεμβρίου 2013 και κατά την αυτοψία του Μαρτίου 2016.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου