Τοπικές Ειδήσεις

Η ΟΣΕΔΑΕ, ενημερώνει σχετικά με το επάγγελμα του Αισθητικού-Κοσμητολόγου

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΕΔΑΕ, ενημερώνει τους γονείς και τα παιδιά, σχετικά με το επάγγελμα του Αισθητικού-Κοσμητολόγου.

Επειδή, υπάρχουν πολλές σχολές «Αισθητικής», ΙΕΚ και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που υπόσχονται επαγγελματική αποκατάσταση,και πολλοί που κάνουν σεμινάρια «Αισθητικής»,  που δίνουν ΔΗΘΕΝ πτυχία,και άλλοι που κάνουν ψευδο-μαθήματα και  δίνουν  ψευδο-πιστοποιήσεις με αποτέλεσμα να παραπληροφορείται το κοινό,Σας ενημερώνουμε να  μην τους εμπιστέυεστε !.Μην πιστεύετε ότι μ΄ ένα σεμινάριο, μπορείτε να γίνετε Επαγγελματίας Αισθητικός.Ούτε σας δίνει ένα σεμινάριο, το δικαίωμα ν΄ ασκήσετε το επάγγελμα του Αισθητικού-Κοσμητολόγου.

 ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ Ν΄ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ;   ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ είναι αυτός-η που έχει φοιτήσει στα ΤΕΙ Αθήνας  ή Θεσσαλονίκης για 4 συνεχή έτη και έχει διδαχθεί τα μαθηματα της Ανατομίας Ανθρωπίνου σώματος, Φυσιολογίας, Χημείας,Δερματολογίας,Κοσμητολογίας,LASER,Αποτρίχωσης,Μαλάξεις(Μασάζ) Προσώπου και σώματος,Μακιγιάζ κλπ, και έχει αποκτήσει          ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ  από την οικεία Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας!

Μπορεί όμως ένας πολίτης να λειτουργήσει κέντρο Αισθητικής προσλαμβάνοντας ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ με ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.Μπορεί ένας απόφοιτος ΙΕΚ, ν΄ ανοίξει εργαστήριο αισθητικής; Ο ίδιος ο απόφοιτος ΙΕΚ,η κέντρου Δια Βίου Μάθησης δεν έχει το δικαίωμα. Μπορεί όμως σαν επιχειρηματίας να προσλάβει Πτυχιουχο Αισιθητικό  ΤΕΙ με άδεια Ασκησης Επαγγέλματος!

Η αισθητική, σαν επάγγελμα Υγείας είναι μέν προσοδοφόρο αλλά ενέχει και πολλούς κινδύνους και τα λάθη από την κακή άσκησή της διώκονται ποινικά.

Για το ΔΣ της ΟΣΕΔΑΕ

Η Πρόεδρος    ΛΕΝΑ ΤΣΙΚΟΥΡΗ        Η Γραμματέας   ΦΡΑΓΚΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου