Ειδήσεις

Επίσκεψη στο Δημαρχείο πρώην υπουργού και βουλευτή του Καναδά

«Μέτρα που θα οδηγήσουν με ταχείς ρυθμούς στην ανάπτυξη χρειάζεται η οικονομία της Ελλάδας για να βγει από την εντατική».
Στην πολιτική που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση του Καναδά για να έρθουν «καλύτερες ημέρες» αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρώην υφυπουργός Βιομηχανίας και βουλευτής κ. Γιάννης Κάννης που ήρθε στη Ρόδο και είχε χθες συνάντηση με το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
Ο κ. Γιάννης Κάννης έλκει την καταγωγή από την Κάλυμνο και γνωρίζεται με τον δήμαρχο Ρόδου από παλιά.
«Όταν ήρθα για πρώτη φορά στη Ρόδο ήταν νομάρχης ο κ. Γιάννης Παρασκευάς. Εντυπωσιάστηκα από το νησί πάρα πολύ. Το ζήτημα είναι ότι πάντα μένω μια ημέρα και δεν προλαβαίνω να χορτάσω τις ομορφιές. Υποσχέθηκα στον κ. Φώτη Χατζηδιάκο την επόμενη φορά να μείνω περισσότερο στη Ρόδο. Μόνο τη Λίνδο έχω επισκεφθεί και τη θεωρώ διαμάντι. Αυτό λέω παντού και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», δήλωσε ο κ. Κάννης.
Ο πρώην υφυπουργός Βιομηχανίας και βουλευτής δήλωσε πως η κρίση και τα οικονομικά προβλήματα επέδρασαν αρνητικά στη φήμη της Ελλάδας στον Καναδά και γενικά στο εξωτερικό.
«Ο τύπος όταν έγιναν γνωστά τα προβλήματα δεν παρουσίαζε την Ελλάδα με θετικά σχόλια. Οι Έλληνες που ζούσαν στον Καναδά σήκωσαν το σπαθί τους και έκαναν αγώνα τότε για να αποκαταστήσουν τη φήμη της χώρας . Όπου και να πάνε οι Έλληνες έχουν την Ελλάδα στην καρδιά τους. Ευχόμαστε να πάνε στο εξής τα πράγματα καλά», δήλωσε ο κ. Κάννης.
Σε ερώτηση αν είναι πολλοί οι Ροδίτες που έχουν μεταβεί στον Καναδά, αναζητώντας εργασία ο κ. Κάννης δήλωσε:
«Πολλοί Έλληνες και όχι μόνο Ροδίτες έχουν έρθει στον Καναδά αναζητώντας εργασία, και καλύτερες συνθήκες ζωής».
Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Κάννη στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ο Καναδάς βρέθηκε στη δίνη χειρότερης κρίσης από αυτή που έπληξε την Ελλάδα.
«Κάναμε κάποιες κινήσεις, επενδύσαμε σωστά, μειώσαμε φόρους, υποστηρίξαμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χρησιμοποιήσαμε προς όφελος μας τη νέα τεχνολογία και δημιουργήσαμε καινούργιες θέσεις εργασίας. Με όλα αυτά αντιμετωπίσαμε την ανεργία και οι πολίτες ανάσαναν οικονομικά. Ειδικά οι νέοι που αποφοιτούσαν από τα πανεπιστήμια είχαν κάπου να απευθυνθούν για εργασία. Σήμερα ο Καναδάς είναι σε πολύ καλύτερη θέση», δήλωσε ο κ. Κάννης και συμπλήρωσε πως ένα από τα μέτρα που εφαρμόσθηκαν τότε για τον Καναδά ήταν η διατήρηση της αυτονομίας στη λειτουργία των τραπεζών.
«Εμείς δεν επιτρέψαμε να γίνει συγχώνευση των τραπεζών. Κατηγορηθήκαμε για αυτό αλλά αργότερα φάνηκε πως ήταν σωστή κίνηση. Έτσι η οικονομία του Καναδά δεν επλήγη, όπως έγινε με τις οικονομίες άλλων χωρών. Ο Καναδάς δέχεται ανθρώπους από άλλες χώρες και από την Ελλάδα. Η έλλειψη όμως όλου αυτού του αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού θα λειτουργήσει αρνητικά. Μπορεί να μην είναι ορατές τώρα οι απώλειες αλλά θα φανούν στο μέλλον. Δεν θα είναι δυνατό να καλυφθεί το κενό», δήλωσε ο κ. Κάννης.
Σε ερώτηση αν χρειάζεται να εφαρμοσθούν και στην Ελλάδα μέτρα σαν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για τον Καναδά, ο κ. Κάννης δήλωσε:
«Έχω ανταλλάξει απόψεις με φίλους μου Ελληνες υπουργούς και βουλευτές. Το μοντέλο που εφαρμόσθηκε στον Καναδά ήταν επιτυχημένο. Το πείραμα εκεί πήγε καλά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ομιλούν τώρα για θαύμα. Δεν θα πρέπει όμως να γίνουν οπισθοχωρήσεις. Ας κοιτάξει και η Ελλάδα αυτά που έγιναν στον Καναδά και σε άλλες χώρες για να προχωρήσει μπροστά».

Ο κ. Γιάννης Κάννης μαζί με το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο μίλησαν στους μαθητές της β΄ και γ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου (Αμαράντειος) που επισκέφθηκαν χθες το δημαρχείο .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου