Ειδήσεις

Με αριθμητικούς περιορισμούς ανοιχτά τα δικαστήρια – Επιφυλάξεις από ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων

Ανοιχτά θα παραμείνουν τελικά, με αριθμητικούς περιορισμούς, τα ποινικά ακροατήρια της Αθήνας και όλων των περιοχών που βρίσκονται στην κατάσταση υψηλού κινδύνου, όμως επιφυλάξεις διατύπωσε η ένωση δικαστών και εισαγγελέων.

Συγκεκριμένα οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, διοικητικών, δικαστών και εισαγγελέων Ελλάδος, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση που αναφέρει ότι είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν όλα τα μέτρα συλλογικής δράσης, ώστε όπως λένε να επικρατήσει η λογική πριν να είναι πολύ αργά και αυτό γιατί η απόφαση αυτή οφείλεται σε ομολογημένες, όπως υποστηρίζουν, που ουδεμία σχέση έχουν με την προστασία της δημόσιας Υγείας, με δεδομένο ότι την περίοδο Απριλίου και Μαΐου, με υποπλαπλάσια κρούσματα η λειτουργία των δικαστηρίων είχε ανασταλεί.

Θεωρούν ότι με την επιλογή αυτή τίθενται σε κίνδυνο όλοι οι λειτουργοί της δικαιοσύνης και οι διάδικοι και οι πολίτες και προειδοποιούν ότι δεν θα μείνουν αδρανείς μπροστά σε μία τέτοια διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων της δικαιοσύνης. Καλούν την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει τις αποφάσεις της.

Ρεπορτάζ: Nτίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου