Τον απόλυτο αιφνιδιασμό βίωσαν σήμερα οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων της Δωδεκανήσου, καθώς παρά τα όσα είχε αναφέρει το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για αναστολή των επίσημων διοργανώσεων μόνο στις «κόκκινες» περιοχές του υγειονομικού χάρτη της χώρας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποφάσισε, το βράδυ της Δευτέρας, να επεκτείνει το «λουκέτο» για το σύνολο της επικράτειας.
Το μέτρο θα έχει ισχύ για τον επόμενο μήνα, στο τέλος του οποίου η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.
Στο ίδιο διάστημα θα επιτρέπεται μόνο η διεξαγωγή προπονήσεων (εννοείται πως απαγορεύεται και η διεξαγωγή φιλικών αγώνων), πάντα με την προϋπόθεση πως θα τηρούνται με ευλάβεια τα ήδη ανακοινωθέντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Με δεδομένο πως οι αρχικές διατυπώσεις ήταν ασαφείς και μπερδεμένες (η διάταξη για την αναστολή συμπεριλήφθηκε στο ίδιο κείμενο με το ήδη υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου), οι Ενώσεις της χώρας ζήτησαν τις απαραίτητες διευκρινίσεις από την ΕΠΟ, η οποία επιβεβαίωσε το γενικό «λουκέτο» σήμερα το μεσημέρι, μέσα από την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Ιατρική Επιτροπή της ΕΠΟ ενημέρωσε όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ότι αναστέλλεται, μέχρι νεωτέρας, η διεξαγωγή φιλικών και επίσημων αγώνων τοπικών πρωταθλημάτων.
Στους συλλόγους τοπικών πρωταθλημάτων των νομών που ανήκουν στο Επίπεδο Α (Επιτήρησης/κίτρινο), επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αυτά περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στις ΕΠΣ των νομών που ανήκουν στο Επίπεδο Β (Αυξημένου Κινδύνου/κόκκινο) επιτρέπεται η ατομική άσκηση χωρίς προπονητή».
Λίγη ώρα αργότερα, η Ομοσπονδία επανήλθε με νέα ανακοίνωση, διευκρινίζοντας πως το «απαγορευτικό» ισχύει και για τα εθνικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα:
«Σε εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει την αναστολή των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας, Πρωταθλημάτων Γ’ Εθνικής, καθώς και Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας Γυναικών.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιατρική Επιτροπή της ΕΠΟ έχει ενημερώσει όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ότι αναστέλλεται, μέχρι νεωτέρας, η διεξαγωγή φιλικών και επίσημων αγώνων τοπικών πρωταθλημάτων».
Όσο για την ΕΠΣΔ, ενημέρωσε τα σωματεία της δύναμής της μέσα από την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σε συνέχεια των εξαγγελιών της Κυβέρνησης, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας λόγω Covid -19, η ΕΠΟ προβαίνει στην αναστολή διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Α’, Β’ & Γ’ Κατηγορίας Γυναικών καθώς και των αγώνων Κυπέλου Ελλάδος. Επίσης αναστέλλονται όλα τα πρωταθλήματα αρμοδιότητας και ευθύνης των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας καθώς και τα φιλικά παιχνίδια. Η αναστολή των πρωταθλημάτων ισχύει για ένα (1) μήνα.
Στους συλλόγους τοπικών πρωταθλημάτων των νομών που ανήκουν στο Επίπεδο Α (Επιτήρησης/κίτρινο), όπως είναι ο Νομός Δωδεκανήσου, επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αυτά περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ