Ειδήσεις

Έρευνα: Οι έφηβοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσουν ναρκωτικά παρά να καπνίσουν τσιγάρο

Σχεδόν το ένα τέταρτο των μαθητών ηλικίας 11 έως 15 δήλωσαν ότι είχαν πάρει ναρκωτικά σε σύγκριση με το 19% (!) που δήλωσαν ότι είχαν καπνίσει

Ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα μιας καινούριας έρευνας, τα οποία αποκαλύπτουν ότι οι έφηβοι είναι πιο πιθανόν να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών απ’ ότι να καπνίσουν.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των μαθητών ηλικίας 11 έως 15 δήλωσαν ότι είχαν πάρει ναρκωτικά σε σύγκριση με το μόλις 19% που δήλωσαν ότι είχαν καπνίσει.

 Στα ναρκωτικά αυτά συμπεριλαμβάνονται η κάνναβη, το κρακ, η κοκαΐνη, καθώς και το οξείδιο του αζώτου ή αέριο γέλιου, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως hippie crack.
Από την έρευνα προέκυψε επίσης, ότι ένας στους δέκα εφήβους είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών τον περασμένο μήνα, ενώ τα αγόρια ήταν λίγο πιο πιθανό να τα έχουν δοκιμάσει απ’ ότι τα κορίτσια.

Από τα στοιχεία προέκυψε, επίσης, ότι το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 11 έως 15 ετών που παίρνουν ναρκωτικά αυξήθηκε απότομα τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα στατιστικά στοιχεία από το NHS Digital προέρχονται από μια έρευνα 12.051 μαθητών που πραγματοποιήθηκε από 177 σχολεία σε όλη την Αγγλία, το περασμένο έτος.

Παρ’ όλα αυτά οι ειδικοί δήλωσαν ότι η η αύξηση της λήψης ναρκωτικών «χρειάζεται περαιτέρω έρευνα» πριν καταλήξουν αν πρόκειται για μία πραγματική τάση, καθώς η άνοδος αυτή μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι σε προηγούμενες έρευνες, οι μαθητές δε ρωτήθηκαν για τα πιο ήπια ναρκωτικά όπως το «hippie crack».

protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου