Αθλητικά

Αθλητές από όλο τον κόσμο στο Ocean Lava Rhodes 70,3

Ένας ακόμη διεθνής αγώνας τριάθλου OCEAN LAVA RHODES 70,3 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, την περασμένη Κυριακή στη Ρόδο. 150 και περισσότεροι αθλητές από Ελλάδα, Γερμανία, Τουρκία, Ρωσία, Μολδαβία, Αγγλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Σκωτία, Κανάρια Νησιά κ.α. ξεκίνησαν τον αγώνα αφού πρώτα κράτησαν ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του εκλιπόντος πρωτεργάτου, ιδρυτικού μέλους και εθελοντή του συλλόγου τριάθλου Μιχαήλ Χατζηνικόλα, τέως αντιδημάρχου Ρόδου και πατέρα του γνωστού παιδιάτρου.

Αφού  έψαλαν τον Εθνικό μας ύμνο δίπλα στο κύμα βούτηξαν στα αφρισμένα νερά στην παραλία Έλλη και ολοκλήρωσαν την κολυμβητική διαδρομή κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των οδηγών τζετ σκι κ. Γαλαντή και Λεβέντη, καθώς και μεγάλου αριθμού ναυαγοσωστών από Ροδίτες εθελοντές και της ομάδας LIFEGUARD.

Η ποδηλατική διαδρομή των 90 km του αγώνα έγινε στην παραλιακή ζώνη από Έλλη έως Φανερωμένη, αναστροφή και πάλι περιμετρικά του μεσαιωνικού κάστρου έως την περιοχή των Ρομά όπου ήταν και η δεύτερη αναστροφή.

Πλήθος εθελοντών, μεγάλη δύναμη της Τροχαίας, οι ομάδες Ο.Α.Κ και η εθελοντική ομάδα προφύλαξης καταστροφών Σαλάκου μαζί με τους οδηγούς της ομάδας RHODES KNiGHTS με τις ΗΑRLEY και πλήθος εθελοντών περιφρούρησαν για την ασφάλεια των αθλητών. Η μαγική διαδρομή στο τρέξιμο από το Έλλη έως στο φάρο του Αγίου Νικολάου και αναστροφή μπροστά από τους μύλους με θέα το Μανδράκι και το Παλάτι των Ιπποτών κι από κει επιστροφή στο Έλλη έως το άγαλμα του Διαγόρα, άφησαν ανεξίτηλες εικόνες στα μάτια των ξένων κι Ελλήνων αθλητών.

Με την εξαιρετική επίδοση των 3 ωρών και 51 λεπτών που απέχει ελάχιστα από το παγκόσμιο ρεκόρ τερμάτισε πρώτος εντυπωσιάζοντας τους πάντες ο Ολλανδός πρωταθλητής Martijn Dekker, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη και δίνοντας πλέον κίνητρο και σε άλλους υπερτριαθλητές να συμμετέχουν σε επόμενους αγώνες στη Ρόδο. Δεύτερος ήταν ο Έλληνας Δημήτρης Λέκκος, με τρίτο τον Γερμανό Sebastian Longree, ενώ ακολούθησε ο Τούρκος Βarlas Kazanci, o Mολδαβός Μichal Bucek και ο Αιμίλιος Ζαχίλας.

Το δυσανάλογα μικρό πλήθος θεατών για ένα τόσο μεγάλο διεθνή αγώνα τριάθλου απόλαυσε πραγματικά ένα υπέροχο θέαμα. Η μουσική, τα τύμπανα των παιδιών του μουσικού γυμνασίου και οι επευφημίες του κόσμου δημιούργησαν μία υπέροχη εορταστική ατμόσφαιρα. Περισσότεροι από 100 εθελοντές  φρόντισαν για την ασφάλεια, την τροφοδοσία ,την φύλαξη των διαβάσεων, την μεταφορά των υλικών, το στήσιμο της ζώνης αλλαγής κλπ.

Το ευχαριστήριο του Απόλλωνα Ρόδου:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του συλλόγου ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΟΔΟΥ σε όσους βοήθησαν να  έλθει με  τόση μεγάλη επιτυχία εις πέρας ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα όπως η διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου διεθνούς εμβέλειας αγώνα Τριάθλου όπως το OCEAN LAVA RHODES 70,3!

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου, τον κ. Χρήστος Ευστρατίου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ΔΟΠΑΡ. Επίσης εκφράζουμε τα παράπονα μας για τον Δήμο Ρόδου που ενώ υποσχέθηκε υλικοτεχνική βοήθεια, μας «ανάγκασε» με δικό μας  συνεργείο να μεταφέρουμε τα υλικά μας και να ψάχνουμε τελευταίες μέρες τρόπο να περιφρουρήσουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας μιας και τα κιγκλιδώματα του Δήμου που ζητήσαμε 9 μήνες πριν μαζί με την κατάθεση της πολεοδομικής μελέτη , διετέθησαν με άγνωστες διαδικασίες για υποστήριξη αγώνα αυτοκινήτων που τελικά δεν έγινε. Ευτυχώς ιδιώτης, μας διέθεσε πλαστικά μπλόκια και η Περιφέρεια μας  διέθεσε τους κώνους που έχει προμηθευτεί για τη διοργάνωση αγώνων. Την ημέρα του αγώνα, στις 2 το πρωί υπό καταρρακτώδη βροχή ξεκινήσαμε με το συνεργείο του κ. Ζήση Τρομπούκη να στήνουμε τους κώνους στη ποδηλατική διαδρομή από το Ζέφυρο έως την Φανερωμένη. Αρκετοί κώνοι εκλάπησαν και αρκετοί κατεστράφησαν από συγκρούσεις προφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγών!

Δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθούμε στην απαράδεκτη, γεμάτη επικίνδυνες λακκούβες και διαβρώσεις κατάσταση του δρόμου στη διαδρομή του αγώνα. .Ένα αγωνιστικό ποδήλατο κινούμενο με 40+km/h αν πέσει σε τέτοια παγίδα θανάτου μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μοιραίο ατύχημα. Περισσότερες από 4 ώρες διήρκεσε η σήμανση σε αυτές τις λακκούβες με ειδικά φωσφορίζοντα πλαστικά δισκάκια, ας επωφεληθεί ο Δήμος και ας στείλει τα συνεργεία για στοιχειώδη επισκευή πριν οι βροχές μετατρέψουν τις λακκούβες σε πηγάδια.

Παρά την έντυπη και ηλεκτρονική ειδοποίηση για την απαγόρευση της  στάθμευσης στην πλατεία πίσω από την Νομαρχία, από την προηγουμένη του αγώνα και την απαγόρευση –εκτροπή της κυκλοφορίας από 7 π.μ. έως 13.45 μ.μ. την ημέρα του αγώνα ΟCEAN LAVA RHODES, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από οδηγούς και πεζούς πού αδιαφορώντας για τις απαγορευτικές πινακίδες και τις εκκλήσεις των εθελοντών έμπαιναν μέσα στην απαγορευμένη περιοχή αψηφώντας ακόμα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος.

To μέλος του Απόλλωνα κ. Νίκος Χατζηνικόλας μάλιστα εξυβρίστηκε χυδαία από νεαρό ιδιοκτήτη καφετέριας την ώρα πού προσπαθούσε να διαφυλάξει την απαγόρευση της στάθμευσης στη ζώνη αλλαγής.

Ευτυχώς παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους θερμόαιμους συμπολίτες μας που ενοχλήθηκαν από  ένα τόσο σπουδαίο διεθνή αγώνα τριάθλου που συμβάλλει στην προβολή της Ρόδου και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ο αγώνας είχε αίσιο τέλος με έναν μόνο ελαφρύ τραυματισμό από πτώση ενός αθλητή στο Ζέφυρο.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές πού ολοκλήρωσαν την υπερπροσπάθεια να καλύψουν εντός ορίου χρόνου, 1,9 km κολύμπι, 90km ποδήλατο και 21,1 km τρέξιμο. Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή 75 ετών, που τερμάτισε επιτυχώς και έχει περισσότερες από 400 συμμετοχές σε αγώνες τριάθλου, τον Alan Lawrence  που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς και τους εθελοντές που συνετέλεσαν στην άριστη διεξαγωγή τού αγώνα. Συγχαρητήρια στην κ. Αικατερίνη Θεοδωράκη για τη διοργάνωση, τη στήριξη, την προβολή και την διαφήμιση του OCEAN LAVA RHODES 70,3 με την εταιρεία της ΒΝG today.

Άξιοι συγχαρητηρίων οι ερασιτέχνες φωτογράφοι Φίλιππος Φιλίππου, Τάκης Αγγουράς,  Σταύρος Βαρώνος, Ανδρέας Κακλιός και Χρήστος Στάτης για τις  εξαιρετικές φωτογραφίες τους στις οκτώ και πλέον ώρες του αγώνα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές του συλλόγου μας Μόσχο Καντή, Ανδρέα Γιωργαρά που διέθεσαν τα φορτηγά τους αφιλοκερδώς τα φορτηγά τους για τις ανάγκες του αγώνα και τον κ. Χάρη Μαυρονικόλα πού διέθεσε τα πλαστικά μπλόκια της εταιρείας του για τη σήμανση των δρόμων.

Ευχαριστούμε τους θεατές, τους εθελοντές, τα παιδιά εθελοντές που έδωσαν νερά, ισοτονικά φύλαξαν διαβάσεις, μάζεψαν άδεια ποτήρια και σκουπίδια ώστε την επομένη μέρα τίποτε δεν μαρτυρούσε ότι έγινε εκεί αγώνας.

Επίσης τον πρόεδρο και εθελοντή του συλλόγου κ. Νίκο Κυριανάκη που επόπτευσε την αναστροφή των ποδηλάτων

Την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,ΤΟ ΔΗΜΟ ,ΤΟΝ ΔΟΠΑΡ,ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ,ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ,ΤΗΝ ΡΟΔΙΑΚΗ ,ΤΗΝ COSMOTE  TV,THN AEGEAN,THN BLUE STAR FERRIES,HOTEL PEGASOS,ΣΠΑΝΟΣ ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ,ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ που διέθεσε τόνους νερά με το λογότυπο OCEAN LAVA RHODES ,τον Διευθυντή του αγώνα κ  ΚΡΟΜΜΥΔΑ ΒΑΣΙΛΗ και το TRISUTTO ,τον ΧΡΗΣΤΟ ΓΑΡΕΦΗ,ΤHN ETAIΡΕΙΑ DNA FIT,POPEYES SUPPLEMENTS ,UNIVERSE CORE,INEMA.TON BIKE DOCTOR PONERO,TO ZAXAΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΙΛΤΟΣ ,ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΧΑΤΖΗΚΕΛΗΣ,ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CUBE ,THN ΕUROMEDICA για δωρεάν διάθεση ασθενοφόρου, τον ιατρό  ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ Κ ΤΗΛΙΑΚΟ ΜΙΧΑΗΛ,ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ PLAZA K PARTHENON,THN GRS SECURITY,THN ETAIΡΕΙΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ RACE SYSTEM,THN ΦΛΟΓΑ,ΤΗΝ LIFE GUARD HELLAS, TON Ko ΓΑΛΑΝΤΗ ΣΤΑΥΡΟ Κ ΛΕΒΕΝΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ  ΜΕ ΤΑ ΤΖΕΤ ΣΚΙ, ΤΟΥΣ ΡΟΔΙΤΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ,ΤΟΥΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ,ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ,ΤΗΝ Ο.Α.Κ,  ΤΟΥΣ RHODES KNICHTS ME TIS HARLEY,THN TΣΙΜΠΛΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ,ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΛΥΧΝΑΡΙ ,ΤΗΝ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΚΗ ΡΟΔΟΥ, και βέβαια  ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ που τίμησε τον αγώνα μας χορηγώντας την αιγίδα της και με την παρουσία του ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου