Ειδήσεις

Μέρκελ: Η ΕΕ να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορά της

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι συνομιλίες με την Τουρκία για το θέμα των μεταναστευτικών ροών και πρόσθεσε πως τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι ένα θέμα.

Στην ομιλία της κατά το εβδομαδιαίο βίντεο podcast που μεταδόθηκε σήμερα, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορά της καθώς αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη εισροή προσφύγων μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – μια κρίση που, όπως είπε, “δοκιμάζει το σθένος της Ευρώπης”.

Η Άγγελα Μέρκελ είπε πως η Ευρώπη πρέπει να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πρόκλησης.

“Και για την Ευρώπη αυτό σημαίνει ότι πρέπει βέβαια, πάνω απ΄όλα, να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορά μας σε όλη την Ευρώπη –και να τα προστατεύσουμε μαζί– έτσι ώστε η μετανάστευση στην Ευρώπη να γίνεται τακτοποιημένα”, είπε.

“Σημαίνει όμως επίσης πως πρέπει να αναλάβουμε περισσότερη ευθύνη για τις χώρες όπου βρίσκονται οι αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους να φεύγουν, ή όπου υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες, όπως στον Λίβανο, στην Ιορδανία ή στην Τουρκία”, πρόσθεσε η Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος είπε ακόμη πως η Γερμανία πρέπει να καταστήσει σαφές πως εκείνοι που χρειάζονται προστασία θα την έχουν αλλά εκείνοι που έρχονται στη χώρα μόνο για οικονομικούς λόγους θα πρέπει να ξαναφύγουν.

“Πρέπει να είμαστε ακόμη πιο αποφασισμένοι σχετικά με αυτό και να το κάνουμε σαφές”, είπε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου