Ειδήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον κ. Βαρβιτσιώτη-έμφαση στο μεταναστευτικό

Ακτοπλοΐα, μεταναστευτικό και άνυδρα νησιά ήταν τα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες παρέμβασης στην υφιστάμενη κατάσταση στην ακτοπλοΐα, με ζητούμενο τη καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των νησιωτών στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, πολύ δε περισσότερο κατά τη διάρκεια της επικείμενης χειμερινής περιόδου, αλλά και γενικότερα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συζήτηση για το μεταναστευτικό πρόβλημα, με δεδομένη την συνεχή αύξηση των μεταναστευτικών ροών, το κύριο βάρος των οποίων καλείται να «σηκώσει» το Νότιο Αιγαίο. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.

Όσον αφορά τα άνυδρα νησιά, λόγω της προβληματικής και αναποτελεσματικής λειτουργίας των αφαλατώσεων, συμφωνήθηκε η προώθηση ολοκληρωμένου σχεδίου από πλευράς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, εξοπλισμού των άνυδρων νησιών, είτε με μονάδες αφαλάτωσης στα νησιά που δεν διαθέτουν, είτε με παρεμβάσεις αποκατάστασης στις υφιστάμενες προβληματικές αφαλατώσεις.

Ειδικότερα για τα άνυδρα νησιά, θα υπάρξουν στο προσεχές διάστημα εξελίξεις και σχετικές ανακοινώσεις.

Η συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου εντάσσεται στο πλαίσιο των εντατικών επαφών που έχει ξεκινήσει με τα υπουργεία, για την προώθηση λύσεων σε όλα τα φλέγοντα και χρονίζοντα προβλήματα των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου