Ειδήσεις

Μανώλης Γλέζος: Θα έρθετε να ξεριζώσουμε μαζί τα σιδερένια φυτά;

Το ξερίζωμα των φωτοβολταϊκών πρότεινε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οπως μεταδίδει το Left.gr στο πλαίσιο των ακροάσεων των υποψήφιων Επιτρόπων, ο Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος στον υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Phil Hogan, είπε: «Έχω δύο ερωτήσεις να σας υποβάλω. Η πρώτη: Στη χώρα μου, με τη χλωρίδα των εξήμισι χιλιάδων και πλέον ειδών, περισσότερα από χίλια είναι ενδημικά, φύονται δηλαδή μόνο στην Ελλάδα.

Η μαστίχα της Χίου, η σταφίδα της Κορίνθου, το σταμναγκάθι και το δίκταμο της Κρήτης είναι μερικά από αυτά. Στη Νάξο, εκτός από τις πατάτες, ευδοκιμεί και το κίτρο.

Κατ’ εντολή, όμως, της κυρίας Μέρκελ, μας έφεραν ένα ψεύτικο φυτό, με σιδερένιες ρίζες και γυάλινα άνθη: τα φωτοβολταϊκά. Γέμισε η Ελλάδα μ’ αυτό το σιδερένιο “φυτό”, που εκτόπισε καλλιέργειες οι οποίες μας εξασφάλιζαν ελαιόλαδο, οπωροκηπευτικά και σιτηρά.

Τι θα κάνετε για να επανέλθει η καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας στον προορισμό της; Θα έρθετε να ξεριζώσουμε μαζί τα σιδερένια φυτά;

Και το δεύτερο ερώτημα: Ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ιρλανδία, κάνατε μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν στη μείωση των κονδυλίων για το πρόγραμμα “Leader”. Τι θα κάνετε ως Επίτροπος για την ενίσχυση αυτού του προγράμματος;»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου