Τοπικές Ειδήσεις

«Μάγεψε» τον διεθνή Τύπο το «πείραμα της Αστυπάλαιας» – Μπαράζ δημοσιευμάτων σε ξένα ΜΜΕ

Η πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης σε συνεργασία με την Volkswagen να καταστήσουν το μικρό νησί του Αιγαίου σε μελλοντικό εργαστήριο για την απανθρακοποίηση στην Ευρώπη
Αίσθηση κάνει παγκοσμίως το «πείραμα της Αστυπάλαιας» με τα διεθνή ΜΜΕ να προβάλλουν σε εκτενή άρθρα τους την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης σε συνεργασία με την Volkswagen να μετατρέψει σε «πράσινο» το απομακρυσμένο ελληνικό νησί.

Μεγάλα διεθνή πρακτορεία όπως το Bloomberg, το Reuters, το Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο αλλά και ο γερμανικός Τύπος σχολιάζουν το φιλόδοξο, πρωτοποριακό και μακρόπνοο έργο στο πρώτο ενεργειακά πράσινο νησί της Μεσογείου.

Τα επίμαχα ρεπορτάζ εξηγούν ότι, το απομακρυσμένο ελληνικό νησί θα αντικαταστήσει όλα τα οχήματα ΙΧ όπως επίσης και απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα μέσω υβριδικού συστήματος παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παράλληλα, τα ξένα ΜΜΕ επισημαίνουν ότι, στόχος είναι, αυτό το πιλοτικό έργο, που εφαρμόζεται δοκιμαστικά σε ένα νησί 1.300 μόνιμων κατοίκων, να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα σε άλλα μέρη της Ελλάδας και σε άλλες χώρες ανά την υφήλιο.

Γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt»

«Ένα νησί του Αιγαίου γίνεται το μελλοντικό εργαστήριο για την απανθρακοποίηση στην Ευρώπη», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Haldelsblatt».

«Στην Αστυπάλαια, η ελληνική κυβέρνηση και ο γερμανικός όμιλος VW υλοποιούν ένα πιλοτικό έργο για ολιστική, κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρονική κινητικότητα», προσθέτει. «Η VW θέλει να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση για να μετατρέψει την Αστυπάλαια σε ένα έξυπνο, βιώσιμο νησί τα επόμενα πέντε χρόνια».

«Εξετάζουμε εδώ σε πραγματικό χρόνο τι παρακινεί τους ανθρώπους να στραφούν στην ηλεκτρονική κινητικότητα και ποια κίνητρα χρειάζονται για τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Χέμπερτ Ντίες στο Twitter: «Η Αστυπάλαια θα καταστεί ένα εργαστήριο στο μέλλον για την απανθρακοποίηση στην Ευρώπη. Είναι υπέροχο ότι, το έργο αυτό ξεκινά σήμερα μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια τεράστια δέσμευση! Μαζί θα μεταμορφώσουμε ολόκληρο το νησί: πράσινη ενέργεια, ηλεκτρονική κινητικότητα, νέες υπηρεσίες κινητικότητας».

Βloomberg

«H Ελλάδα σχεδιάζει την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με την βοήθεια των ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen», γράφει το πρακτορείο Bloomberg.

«Η χώρα θα δημιουργήσει υποδομές ανανεώσιμης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων ηλιακών συλλεκτών , σε ένα από τα μικρά νησιά της που θα μετατρέψει ολόκληρο τον στόλο των οχημάτων της σε ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen AG», προσθέτει.

Reuters

«H Volkswagen παρέδωσε ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να βοηθήσει ένα ελληνικό νησί να γίνει πράσινο», γράφει το Reuters και προσθέτει: «Ο γερμανικός όμιλος παρέδωσε οκτώ ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αστυπάλαια την Τετάρτη σε ένα πρώτο βήμα για να καταστεί το νησί «πράσινο», ένα μοντέλο που η κυβέρνηση ελπίζει να επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα».

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν από την αστυνομία, την ακτοφυλακή και τις αρχές του τοπικού αεροδρομίου», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

Αssociated Press

«H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ξεκίνησε ένα πενταετές έργο την Τετάρτη στο μικρό νησί του Αιγαίου, την Αστυπάλαια, για να δοκιμάσει την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων σε περιοχές που μεταβαίνουν στην αειφόρο παραγωγή ενέργειας», όπως σχολιάζει το πρακτορείο Associated Press.

«Η πρωτοβουλία των 20 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει οικονομική υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση. Θα προσφέρει στους κατοίκους του νησιού κίνητρα αγοράς για ανταλλαγή συμβατικών οχημάτων έναντι ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σκούτερ» επισημαίνει.

«Αυτή είναι πολύτιμη γνώση, γιατί, αυτό που πρόκειται να δούμε σε αυτό το νησί τα επόμενα πέντε, έξι ή επτά χρόνια, πιθανότατα θα διαρκέσει στην υπόλοιπη Ευρώπη 20 χρόνια ή τρεις δεκαετίες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Χέρμπερτ Ντίες.

Γαλλικό Πρακτορείο

«Ένα ελληνικό νησί γίνεται πράσινο», γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο.

« Η Αστυπάλαια, ένα μικρό ελληνικό νησί 1.300 κατοίκων που επισκέπτονται κάθε χρόνο 70.000 τουρίστες, θα γίνει εργαστήριο απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Η Αθήνα έχει υπογράψει συνεργασία με τη Volkswagen για την χρήση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο νησί», προσθέτει.

«Τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έφτασαν την Τετάρτη στο απομακρυσμένο νησί της Αστυπάλαιας: το ελληνικό νησί, που βρίσκεται 76 ναυτικά μίλια (περίπου 140 χιλιόμετρα) από τη διάσημη Σαντορίνη, πρόκειται να γίνει «πράσινο», στο πλαίσιο της συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την εταιρεία Volkswagen.

Πηγή protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου