Πολιτιστικά

Αυγουστος γεμάτος Χορό – Ανοιχτό κάλεσμα νέων καλλιτεχνών: Dance – Hidden language of the soul “

Το DLR μεγαλώνει και πλέον βάζει ηχηρά θεμέλια στην θέσπιση του πρώτου φεστιβάλ Συγχρόνου Χορού στα Δωδεκάνησα σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), ο οποίος αγκάλιασε το εγχείρημα μας και αφουγκράστηκε την επιθυμία μας να συσπειρώσουμε την πολιτισμική δραστηριότητα των νέων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον νομό μας, την ανάγκη μας για έκφραση και δημιουργία με σκοπό την πολιτιστική ανάδειξη του νησιού μας, ώστε η Ρόδος να αποτελέσει πόλο έλξης διεθνών και εγχώριων χορευτών και χορογράφων.

Το Dance Laboratory-Rhodes είναι μια ομάδα νέων Ρόδιων καλλιτεχνών που αποφασίζει συνειδητά να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των παραστατικών τεχνών στο νησί της Ρόδου, με στόχο την προβολή του Σύγχρονου Χορού σε επαγγελματικό επίπεδο, μετατρέποντας το νησί σε ιδανικό προορισμό του διεθνούς και ελληνικού κοινού.

Μέσα από όλη την εκτόξευση της ψηφιακής δράσης, που όλοι βιώνουμε αυτή την περίοδο, θέλουμε να αφυπνίσουμε το ανθρώπινο σώμα και να το φέρουμε σε επαφή με το ενεργώ θέαμα. Η δημιουργία είναι τρόπος ζωής. Το καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα εστιάζει στον άνθρωπο και το ενεργώ σώμα που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας κάθε έργου. Στόχος να εκπαιδευτεί το κοινό στην δημιουργική σκέψη και κριτήριο στο θέαμα. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να εδραιωθεί μία συστηματικότητα στην παρακολούθηση παραστάσεων από τους κατοίκους του νησιού.

Η ομάδα του DLR σε καλλιτεχνικη διέυθυνση της Μαρίας Μανουκιαν, στοχεύει να ενώσει τις καλλιτεχνικές επιρροές της Ελλάδας  και του εξωτερικού με αυτές της Ρόδου, να προβάλει στο τοπικό κοινό  τον Σύγχρονο Χορό σε επαγγελματικό επίπεδο μέσω σεμιναρίων και παραστάσεων, καθώς και να ενισχύσει την πολιτιστική αλληλεπίδραση μεταξύ των νησιών της Δωδεκανήσου.

Φέτος το φεστιβάλ θα διαρκέσει από 2 έως 11 Αυγούστου 2021, εξασφαλίζοντας  ένα πρόγραμμα γεμάτο θέαμα, εκπαίδευση και ευκαιρίες, καθιστώντας τη Ρόδο κέντρο πολιτισμού και ανταλλαγής.

Το DLR#7 στην έβδομη συνεχόμενη χρονιά καλεί νέους καλλιτέχνες που ασχολούνται με την κίνηση (χορευτές, ακροβάτες, ερμηνευτές, κλπ) οι οποίοι δραστηριοποιούνται και έχουν βάση το νησί της Ρόδου να γίνουν οι δημιουργοί της πόλης και να συμμετέχουν με πρωτότυπα ή έτοιμα προσωπικά τους έργα στο πλαίσιο των παραστάσεων μεταξύ 9 – 11 Αυγούστου 2021 στη Ρόδο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής :

Οι δημιουργίες να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης τέχνης και σύγχρονου χορού.
Η διάρκεια τους να είναι από 5 έως 10’.
Οι τεχνικές προδιαγραφές να εξυπηρετούν την εφαρμογή του έργου σε εξωτερικό χώρο υπαίθρια σκηνή με γενικό φωτισμό είτε site specific στην πλατεία Χαρίτου (100 χουρμαδιές).
Αντ’ αυτού το φεστιβάλπροσφέρει την διαφήμιση για το έργο του καλλιτέχνη, την προβολή του σε κοινό και το βίντεο της παρουσίασης του.

 

Αιτήσεις συμμετοχής έως 14 Ιουνίου 2021 στην φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link

 

https://forms.gle/L4Mjg59Z9eW9Sast9

Στοιχεία αίτησης:

Μια φωτογραφία πορτρέτο και μια χορευτική/ μικρό βιογραφικό σε μορφή κειμένου έως 60 λέξεις.
Περιγραφή του έργου που θα τον ενδιέφερε να παρουσιάσει.
Ένα βίντεο αυτοσχεδιασμού που να παρουσιάζει την ιδέα του είτε αν είναι έτοιμο έργο, το βίντεο του έργου .
Καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του.
H επιλογή των έργων θα γίνει από την ομάδα του DLR#7.

Μην διστάσετε !!!

Σας περιμένουμε να γίνεται οι δημιουργοί της πόλης !!

 

Instagram: dancelaboratoryrhodes
Σελίδα Facebook: Dance Laboratory – Rhodes

 

https://www.facebook.com/Dance-Laboratory-Rhodes-112872850090397

 

https://www.instagram.com/dancelaboratoryrhodes/

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου