Τοπικές Ειδήσεις

Στη Ρόδο η συνδιάσκεψη των σοσιαλιστών της Γερμανίας

Η Ρόδος θα φιλοξενήσει τη συνδιάσκεψη των στελεχών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας-SPD- στο διάστημα από 4 έως 11 Μαΐου.

Περίπου 400 άτομα θα πάρουν μέρος και μεταξύ αυτών ο κ. Ralf Stegner πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και κυβερνήτης του ομοσπονδιακού κρατιδίου Schleswig Holstein, ο κ. Wolfgang Thierse πρώην πρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου (Bundestag) και αντιπρόεδρος του SPD και ο κ. Dieter Laasse, ο οποίος υπήρξε υπουργός επί της καγκελαρίας του Willie Brand. Θα πάρουν μέρος ευρωβουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και δήμαρχοι γερμανικών πόλεων.
Τα στελέχη του SPD αναμένεται να αφιχθούν στη Ρόδο την Κυριακή, 5 Μαΐου και το βράδυ της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση καλωσορίσματος στις Πηγές Καλλιθέας, όπου πρόκειται να παραβρεθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θα εκπροσωπεί την πρόεδρο του κινήματος, κα Φώφη Γεννηματά. Θα συμμετέχει επίσης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, κ. Γιώργος Νικητιάδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Οι εργασίες της συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Lindos Imperial και το κλείσιμο θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαΐου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και συνεδρία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και την κατάθεση απόψεων για τη συνεργασία με στόχο την αντιμετώπισή τους. Έμφαση αναμένεται να δοθεί και στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Την Τετάρτη 8 Μαΐου αναμένεται να αφιχθεί στη Ρόδο για να πάρει μέρος στις εργασίες της συνδιάσκεψης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου, ενώ είναι πιθανόν να συμμετέχει και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η συμμετοχή της).
Για τη διεξαγωγή της συνδιάσκεψης του SPD στη Ρόδο, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και γραμματέας της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, κ. Γιώργος Πόκκιας δήλωσε τα εξής: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι θα βρίσκονται στη Ρόδο τόσα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας. Όταν έγινε η πρόταση στο Δήμο Ρόδου, την αποδεχθήκαμε, προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή επιτυχία της διοργάνωσης.
Αυτή η εκδήλωση μάς δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε θέματα της χώρας και του νησιού μας. Προσωπικά, θα εστιάσω στην παρέμβασή μου στο κλείσιμο των εργασιών στα αναπτυξιακά ζητήματα, στη συνεργασία για την προώθηση του τουρισμού, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον πρωτογενή τομέα και στον τομέα των υπηρεσιών.
Η Γερμανία, όπως και να το κάνει κανείς, δεν παύει να είναι η ηγέτιδα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έχουμε παρά να κερδίσουμε μέσα από το συνέδριο αυτό. Η Ρόδος θα έχει ευρεία προβολή στη Γερμανία αλλά και στις γερμανόφωνες χώρες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου