ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία: Πάνω από 4.100 διασωθέντες, δέκα μετανάστες νεκροί στη Μεσόγειο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μετανάστες

Σχεδόν 4.100 μετα­νά­στες που επέ­βαι­ναν σε αλιευ­τικά έχουν δια­σω­θεί από το Σάββατο σε δεκάδες επι­χει­ρή­σεις που βρί­σκο­νται σε εξέλιξη στα νερά της Μεσο­γείου, σύμφωνα με την ιταλική Ακτο­φυ­λακή. Οι μαζικές αφίξεις συνε­χί­ζο­νται καθώς οι δια­κι­νη­τές επω­φε­λού­νται των καλών και­ρι­κών συν­θη­κών και της ήρεμης θάλασ­σας. Του­λά­χι­στον δέκα μετα­νά­στες έχουν περι­συλ­λε­γεί νεκροί.

Από το Σάββατο έως νωρίς τα ξημε­ρώ­ματα της Κυρια­κής είχαν δια­σω­θεί 3.690 μετα­νά­στες σε 17 δια­φο­ρε­τι­κές επι­χει­ρή­σεις, υπό ιταλικό συντο­νι­σμό, στα νερά της Μεσο­γείου.

Όλοι οι δια­σω­θέ­ντες μετα­φέ­ρο­νται σε ιταλικά λιμάνια. Αρκετοί έχουν ήδη φθάσει στη Λαμπε­ντούζα και το Τράπανι της Σικε­λίας.

Επί του παρό­ντος δεν έχουν δια­κρι­βω­θεί οι εθνι­κό­τη­τες των δια­σω­θέ­ντων, σύμφωνα με την Ακτο­φυ­λακή.

Το Πολε­μικό Ναυτικό της Ιταλίας, η ιταλική Aκτοφυλακή και η Οικο­νο­μική Αστυ­νο­μία, καθώς και ένα γαλλικό πλοίο για λογα­ρια­σμό της ευρω­παϊ­κής υπη­ρε­σίας συνο­ρια­κών ελέγχων, μετεί­χαν στις επι­χει­ρή­σεις του Σάβ­βα­του.

Ο ήπιος ανοι­ξιά­τι­κος καιρός και η ήρεμη θάλασσα ανα­μέ­νε­ται να οδη­γή­σουν το συνο­λικό αριθμό των αφίξεων προ­σφύ­γων στην Ιταλία για το 2015 σε 200.000, 30.000 περισ­σό­τε­ροι από τον περα­σμένο χρόνο, σύμφωνα με πρό­βλεψη του ιτα­λι­κού υπουρ­γείου Εσω­τε­ρι­κών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.