Αθλητικά

“Τεράστια η σημασία των διεθνών ποδηλατικών αγώνων στη Ρόδο”

Ο Γιώργος Βογιατζής (αριστερά στη φωτό), έχοντας τεράστια εμπειρία από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στη Ρόδο, είναι ένα από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των διεθνών ποδηλατικών αγώνων και μιλάει για τη σημασία του σπουδαίου αυτού ραντεβού στο νησί. «Οι διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στη Ρόδο είναι πολύ σημαντικοί από κάθε άποψη. Είναι οι πιο σημαντικοί αγώνες στην Ελλάδα και έχουν διπλή σημασία για το νησί μας. Αφενός γιατί προάγουν τον αθλητικό τουρισμό, αλλά και γιατί αποτελούν εξαιρετική διαφήμιση για τη Ρόδο. Το νησί μας αποτελεί παγκόσμιο προορισμό, κλιματολογικά είναι άψογος και το οδικό δίκτυο μορφολογικά είναι ιδανικό για ποδηλασία δρόμου. Όλα αυτά συντελούν σε μία δεδομένη επιτυχία της διοργάνωσης. Η Ρόδος έχει πολλά στοιχεία που μπορεί να αναδείξει και μακάρι σε όλη την Ελλάδα να γίνουν κι άλλοι τόσο σημαντικοί αγώνες. Ουσιαστικά πρόκειται για το ξεκίνημα των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν έρθει στη Ρόδο πολύ μεγάλες ομάδες, με τεράστιες επιτυχίες, τις οποίες θα δούμε στη συνέχεια να διακρίνονται και να κερδίζουν μεγάλους γύρους στην Ευρώπη. Η παρουσία διεθνών ομάδων υψηλού επιπέδου, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση τη Ρόδο. Το νησί μας έχει να επιδείξει πολλές ομορφιές και να συνδυάσει ιδανικά τη διαμονή και τον αθλητισμό.
Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει μεγάλη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και το Επιμελητήριο. Η Ε.Ο.Π. επίσης στηρίζει το μεγάλο αυτό ποδηλατικό αυτό ραντεβού. Δεν είναι απλά ένας διασυλλογικός αγώνας, αλλά ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό αθλητικό γεγονός. Η παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αποδεικνύει αυτό το γεγονός. Θα δούμε αθλητές που ήδη γράφουν τη δική τους ιστορία στο χώρο. Θεωρώ ότι όλο αυτό συμπαρασύρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την ανάπτυξη της ποδηλασίας στη Ρόδο. Θα μας κάνει όλους καλύτερους, τους αθλητές, τους παράγοντες, όσους ασχολούμαστε με το χώρο της ποδηλασίας. Θέλω να σταθώ και στη σχολή κριτών της ποδηλασίας, που θα γίνει στο νησί και είναι επίσης ένα σημαντικό γεγονός, αφού θα αναδειχθούν νέα πρόσωπα που αγαπούν το χώρο. Είμαι πολύ χαρούμενος, που θα διεξαχθούν και φέτος στη Ρόδο οι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες, αφού το νησί μας έχει τεράστια παράδοση στην ποδηλασία. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και προετοιμασία, απ’ όλους αυτούς που έχουν εργαστεί εδώ και καιρό για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων, σε μία δύσκολη περίοδο λόγω κορωνοϊού».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου