Τοπικές Ειδήσεις

«Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ρόδου στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας»

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, παρά το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι τηρούν στάση αναμονής λόγω της κατάστασης με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» ο διευθύνων σύμβουλος της Five Senses Consulting, σύμβουλος Κρουαζιέρας στο Υπουργείο Τουρισμού Ελλάδας και σύμβουλος Ανάπτυξης Κρουαζιέρας για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου (και ειδικά για τη Ρόδο) κ. Ιωάννης Μπρας, αυτή την περίοδο συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι συναντήσεις στο υπουργείο Τουρισμού με πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα ενόψει της επίσημης επανεκκίνησης, η οποία τοποθετείται για τον προσεχή Μάιο:
«Είναι θετικό στοιχείο ότι καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα ενώ κάποιες έχουν ανακοινώσει ότι θέλουν να γίνει η επανεκκίνηση από την Ελλάδα. Π.χ. η Celebtrirty και η Royal (από Ισραήλ προς Ελλάδα και από Κύπρο προς Ελλάδα). Βρισκόμαστε εν αναμονή των ανακοινώσεων και από άλλες εταιρείες κρουαζιέρας μέσα στο προσεχές διάστημα που εκφράζουν την πρόθεση να έχουν την Ελλάδα ως βάση τους, ενώ αρκετές εταιρείες θα ξεκινήσουν, βάζοντας στα προγράμματά τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς».
Όπως ανέφερε, υπάρχουν τρία λιμάνια αναχώρησης που είναι ο Πειραιάς, η Κέρκυρα και το Ηράκλειο, ενώ θα συμμετέχουν και άλλα λιμάνια, εφόσον έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.
«Η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας ξεκινάει από τις 14 Μαΐου κι έπειτα με κορύφωση μέσα στον Ιούνιο. Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για προσεγγίσεις ενώ η Ρόδος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας. Γίνονται συνεχώς συναντήσεις με την ηγεσία του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου ενώ προετοιμάζεται προς την κατεύθυνση να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των εταιρειών –ιδιαίτερα στην πρώτη φάση που οι απαιτήσεις θα είναι πολύ αυστηρές όσον αφορά τα μέτρα προστασίας, την εφαρμογή των πρωτοκόλλων κ.λπ. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στη φάση του σχεδιασμού για την άψογη εφαρμογή όλων όσων ζητηθούν για να μπορέσουμε να υποδεχτούμε τους πρώτους επισκέπτες» είπε ο κ. Μπρας.
Στην φετινή προσπάθεια για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, υπάρχουν πιο πολλά ‘όπλα’ στην φαρέτρα των εταιρειών αλλά και των εμπλεκομένων φορέων αφού όσοι είναι εμβολιασμένοι, ψάχνουν να ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοιο ενώ υπάρχουν πολύ ελκυστικά πακέτα προσφορών.
«Είναι πολύ πιο ασφαλές ένα ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο, επειδή τηρούνται πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 και φυσικά, οι πληρότητες είναι πολύ μικρότερες. Μαζί με τα ελκυστικότατα πακέτα προσφορών, μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τον θαλάσσιο τουρισμό που θέλει να κάνει ένα πρώτο βήμα αυτή την δύσκολη περίοδο. Για την Ρόδο ξεκινάμε με την άρτια προετοιμασία του λιμανιού και μετά την επανεκκίνηση, σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθούν οι προσεγγίσεις. Επίσης ετοιμάζουμε σχέδιο για τον προορισμό, σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού όσο και σε επίπεδο ειδικών σχεδίων, που αφορούν στην ασφάλεια. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να δώσουμε στις εταιρείες της κρουαζιέρας, τις απαραίτητες πληροφορίες για να έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν τα πλοία τους στο νησί. Κύριος στόχος, είναι ακόμη, να συνδέσουμε τις επισκέψεις των επιβατών με την τοπική επιχειρηματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο σύμβουλος Ανάπτυξης Κρουαζιέρας για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου -και ειδικά για τη Ρόδο.
Τέλος, να σημειωθεί πως στο λιμάνι της Ρόδου ολοκληρώθηκαν σοβαρές παρεμβάσεις, όπως η πυρασφάλεια (ISPS) ενώ θα προετοιμαστεί ένα σχέδιο εκδρομών (Excursion Book) για τους δυνητικούς επισκέπτες μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου