Ειδήσεις

Από ιδιώτες μηχανικούς η κατάταξη των ενοικιαζόμενων δωματίων – Ικανοποίηση ΣΕΤΚΕ

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος για την απόφαση της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, να παρέχει τη δυνατότητα ιδιώτες μηχανικοί να συντάσσουν την τεχνική έκθεση που απαιτείται για την έκδοση του πιστοποιητικού κατάταξης των ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) σε κατηγορίες κλειδιών.

Πρόκειται για πάγια θέση και δεδηλωμένη πρόταση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., την οποία αποκαθιστά η απόφαση της υπουργού Τουρισμού, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 21 Μαρτίου 2019.

Η νέα υπουργική απόφαση, την οποία χαιρετίζει η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., επανακαθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την έκδοση πιστοποιητικού κατάταξης σε ξενοδοχεία, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις καθώς και σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα (ΕΕΔΔ) σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών, αντίστοιχα.

Η Συνομοσπονδία θεωρεί ως δίκαιη εξέλιξη για τον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων τη νέα υπουργική απόφαση και ευχαριστεί και δημόσια την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για τη στήριξή της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου