Με στόχο την ανακούφιση και στήριξη των άπορων συμπολιτών μας και κυρίως όλων εκείνων που έχουν ανάγκη αυτές τις άγιες ημέρες των εορτών του Πάσχα, είτε από τρόφιμα είτε από φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ετοιμάζουν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, της Εκκλησίας αλλά και πολλοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου.
Σύμφωνα με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο κ. Νίκο Καραμαρίτη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με πρωτοβουλίες του ιδίου του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, προγραμματίζει να δώσει τσάντες με τρόφιμα την Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου 2018:
«Μοιράστηκαν ήδη πάνω από 500 τσάντες με τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά και με φρέσκα κρέατα και κοτόπουλα στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Επίσης, στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο ίδιος ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος θα μοιράσει πάνω από 500 τσάντες σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στήριξης αυτές τις γιορτές –αλλά δεν είναι δικαιούχοι και δεν περιλαμβάνονται στις λίστες του Παντοπωλείου» ανέφερε ο Καραμαρίτης.
Να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα ξεκινήσει να μοιράζει συστηματικά, τρόφιμα σε όλα τα νησιά της ΠΝΑΙ μετά το Πάσχα, καθώς εκκρεμεί ακόμη ο διεθνής διαγωνισμός ύψους 1εκ. ευρώ που θα προκηρύξει η ΠΝΑΙ –ενώ μέχρι και πέρσι ο προϋπολογισμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου άγγιζε τα 60.000 ευρώ.

Οι Κοινωνικές Δομές
του Δήμου Ρόδου
Στον Δήμο Ρόδου ετοιμάζονται για μια σειρά από δραστηριότητες, όπως διανομή τροφίμων και γεύμα αγάπης για τους ωφελούμενους από την Διεύθυνση Κοινωνικης Πολιτικής και τον ΔΟΠ.
«Υπάρχει έντονη δραστηριοποίηση από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ρόδου. Από την Πρόνοια και την Διεύθυνση Κοινωνικης Πολιτικής θα μοιραστούν τσάντες με τρόφιμα, κρέας κ.λπ. και θα δοθούν τροφοκάρτες (που είναι χορηγία) στους άπορους συμπολίτες μας και σε όσους έχουν ανάγκη, επιπλέον. Όσον αφορά το Συσσίτιο, το οποίο διαχειρίζεται ο ΔΟΠ μοιράζει κάθε μέρα φαγητό (σε μερίδες) σε πάνω από 155 άτομα που δεν είναι σταθερός αριθμός. Φέτος θα γίνει το γνωστό ‘γεύμα αγάπης’ την προσεχή Κυριακή του Πάσχα».
Σημειώνεται, ότι αναμένεται η σχετική προκήρυξη του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ προκειμένου να κατατεθεί σχετική πρόταση για ένα αρκετά υψηλό ποσόν (περίπου 300.000 ευρώ) για τρόφιμα που θα αγοραστούν μέσω της Πρόνοιας και θα μοιραστούν μετά το Πάσχα κι έπειτα –σε τακτά χρονικά διαστήματα στους άπορους συμπολίτες μας.

Η Εκκλησία και οι ιδιώτες
Την ίδια ώρα, η Εκκλησία συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο. Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου ξεκίνησε να μοιράζει ήδη τσάντες με τρόφιμα μέσα από όλες τις ενορίες της πόλεως Ρόδου ενώ θα μοιραστούν τρόφιμα και σε χωριά (από ενορίες σε δημοτικές κοινότητες). Παράλληλα, το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι.Μ. Ρόδου ‘Η Μέριμνα’ μοιράζει επίσης τρόφιμα, ρούχα κ.λπ.
Βεβαίως, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στο έργο που επιτελούν πολλοί σύλλογοι και σωματεία της Ρόδου αλλά και ιδιώτες επιχειρηματίες που είτε σε τακτά χρονικά διαστήματα, είτε τις ημέρες των εορτών, πάντα διοργανώνουν εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, κάνουν δωρεές και βεβαίως στηρίζουν τους συμπολίτες μας και τις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη σε όλο το νησί της Ρόδου.

Μην ξεχνάμε ότι εκτός από τρόφιμα και τσάντες, δίδονται και φάρμακα αλλά και σε πολλές περιπτώσεις, οικονομική ενίσχυση για ανθρώπους που δεν έχουν το περιθώριο να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς, νοσηλείας τους ή διακομιδής τους σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ