Με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου παρατείνεται η προσωρινή κράτηση 9 εμπλεκόμενων στην δικογραφία «μαμούθ», που σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, μετά από μυστική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Web of Drugs».
Η δικογραφία περιλαμβάνει 278 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι 100 αγνώστων στοιχείων και σχηματίστηκε μετά από 5μηνη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ εμπόρων και χρηστών στο νησί της Ρόδου και κυρίως στον Αρχάγγελο, στη Νότια Ρόδο και στην πόλη της Ρόδου.
Εχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι 9 κατηγορούμενοι, που φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο σε εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών.
Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη 163 χρήστες – αγοραστές ναρκωτικών γνωστών στοιχείων.
Πιο συγκεκριμένα οι δύο 50χρονοι κάτοικοι Αρχαγγέλου, δύο 29χρονοι κάτοικοι Αρχαγγέλου, ένας 43χρονος συντοπίτης τους, ο 38χρονος Αλβανός, ένας 70χρονος κάτοικος Κορίνθου και ένας 34χρονος Αλβανός, κάτοικος Πειραιά, φέρονται να συνέστησαν ως αρχηγοί ή εντάχθηκαν ως μέλη σε δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά σε μεγάλες ποσότητες στον Αρχάγγελο, στ’ Αφάντου, στο Φαληράκι, στην παραλία της Τσαμπίκας, στα Στεγνά και στη Νότια Ρόδο.
Οι «εγκέφαλοι» των δύο οργανώσεων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές σε υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές κάθειρξης για την εμπλοκή τους σε άλλες υποθέσεις ναρκωτικών.
Μετά από πληροφορίες γύρω από την δραστηριότητα των συγκεκριμένων προσώπων οι αστυνομικοί υπέβαλαν αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για την άρση των τηλεφωνικών τους συνδυαλέξεων και άρχισαν να παρακολουθούν τις μεταξύ τους συνομιλίες και να τις καταγράφουν από τον Μάιο του 2017.

Η επιχείρηση έλαβε την κωδική ονομασία, όπως προαναφέρθηκε, «Web of Drugs» και κατά την διάρκειά της έγινε συστηματική καταγραφή 24 τηλεφωνικών συνδέσεων, που κατείχαν 14 ύποπτοι.
Καταγράφηκαν 35.000 περίπου, τηλεφωνικές συνομιλίες και έγιναν 3.242 αποφωνήσεις με ποινικό ενδιαφέρον καθώς αφορούν σε συναλλαγές με ναρκωτικά.
Από την αξιολόγηση του υλικού, που προέκυψε από τις συνομιλίες που κατεγράφησαν, προέκυψαν ειδικότερα τα εξής:
Στην πρώτη εγκληματική ομάδα αρχηγός φέρεται ο 70χρονος κάτοικος Κορίνθου, που αποστέλλει ναρκωτικά στη Ρόδο σε συνεργούς του. Υπαρχηγός της ίδιας οργάνωσης φέρεται ένας 50χρονος κάτοικος Αρχαγγέλου, που παραλαμβάνει τα ναρκωτικά και φέρεται να συντονίζει την διακίνησή τους και να πληρώνει την αγορά των ναρκωτικών στον 70χρονο.
Στην ίδια οργάνωση φέρονται ως μέλη ένας 50χρονος κάτοικος Αρχαγγέλου κι ένας 29χρονος κάτοικος ομοίως.
Στην δεύτερη εγκληματική οργάνωση αρχηγός φέρεται να είναι ένας 35χρονος Αλβανός, κάτοικος Πειραιά, που διακινεί κυρίως κοκαΐνη και υπαρχηγός ένας 38χρονος ομοεθνής του.
Ο τελευταίος φέρεται να συνεργάζεται με έναν 29χρονο κάτοικο Αρχαγγέλου, στον οποίο αποδίδεται ομοίως ρόλος υπαρχηγού.
Ο 38χρονος Αλβανός φέρεται να συμμετείχε μάλιστα και σε άλλη εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο του 2017.
Μέλη της ίδιας οργάνωσης φέρονται ένας 43χρονος κάτοικος Αρχαγγέλου κι ένας 57χρονος συντοπίτης του.
Ακόμη 4 Αρχαγγελίτες φέρονται να έχουν περιστασιακή σχέση με μέλη των δύο οργανώσεων.
Σημειώνεται ότι από τις έρευνες των αστυνομικών φέρεται να έχει προκύψει ότι ο 70χρονος ημεδαπός από την Κόρινθο έχει διακινήσει τουλάχιστον 27.500 γραμμάρια κάνναβης στο νησί της Ρόδου.
Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση σε χρονικό διάστημα τρεισήμιση μηνών περίπου, φέρεται να διακίνησε 31.615 γραμμάρια κάνναβης, τουλάχιστον 285 γραμμάρια κοκαΐνης και τουλάχιστον 74 γραμμάρια ηρωίνης.
Ο 33χρονος Αλβανός φέρεται να έχει διακινήσει κοκαΐνη βάρους τουλάχιστον 671,5 γραμμαρίων και ο 57χρονος Αρχαγγελίτης κοκαΐνη βάρους τουλάχιστον 441,5 γραμμαρίων.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Στ. Κιουρτζής, Μανώλης Βλάχος, Ζαμπετούλα Φουτούλη, Δημήτρης Γεωργάς, Βασίλης Μπέης, Δημήτρης Καραγεώργης, Στέλιος Αλεξανδρής και Αχιλλέας Δασκαλάκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ