Με το «δεξί» ξεκίνησε η τουριστική περίοδος. Η σεζόν άνοιξε στις 25 Μαρτίου με τέσσερις πτήσεις από την Αυστρία, Σουηδία, Βέλγιο και Αγγλία. Ο αριθμός των πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Ρόδου αυξήθηκε κατακόρυφα το περασμένο σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 28 πτήσεις από το Ισραήλ, τη Σουηδία, την Αυστρία, την Αγγλία και το Βέλγιο.
Λόγω του Καθολικού Πάσχα, που ήταν την Κυριακή 1η Απριλίου, η σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως. Μέχρι και το τέλος Απριλίου αναμένεται να πυκνώσουν σημαντικά οι πτήσεις τσάρτερ ενώ θα λειτουργούν πλέον όλα τα ξενοδοχεία με ασυνήθιστα υψηλές πληρότητες γι’ αυτή την περίοδο.
Ο γνωστός ξενοδόχος, κ. Νίκος Γερονικόλας δήλωσε στη «δημοκρατική» ότι η φετινή σεζόν προβλέπεται να κλείσει με θετικό πρόσημο στις αφίξεις. Σημείωσε όμως ότι δεν πρέπει ο προορισμός να εκμεταλλευτεί αρνητικά την υψηλή ζήτηση που υπάρχει φέτος, όπως έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Διαφορετικά οι επιπτώσεις θα φανούν το 2019.
«Η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά. Υπάρχουν αυτή την περίοδο πολλά τριήμερα προγράμματα με Ισραηλινούς, υπάρχουν επίσης κάποιοι Άγγλοι, Γερμανοί και Σκανδιναβοί, ενώ σύντομα ξεκινάνε τα προγράμματα των Γάλλων. Ο Απρίλιος αναμένεται να κινηθεί ανοδικά. Σε γενικές γραμμές, η φετινή σεζόν προβλέπεται να κλείσει με θετικό πρόσημο στις αφίξεις. Θα πρέπει όμως να προσέξουμε να μην εκμεταλλευτούμε με τον κλασικό κακό τρόπο την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει φέτος. Έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου καταλύματα ανεβάζουν πάρα πολύ τις τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, ενώ υπάρχει αναντιστοιχία του προϊόντος που προσφέρουν με τις τιμές που ζητούν. Θα πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία ώστε να αποφευχθεί να χαρακτηριστεί ο προορισμός ακριβός. Διαφορετικά αυτό θα το βρούμε μπροστά μας το 2019 που ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος », είπε ο κ. Γερονικόλας.
Στο μεταξύ, μελέτη του ΣΕΤΕ προβλέπει αυξημένη ζήτηση για τη Ρόδο, την Κω, την Κάρπαθο και άλλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ειδικότερα, προβλέπεται να είναι κατά 1.594.344 αυξημένες οι αεροπορικές θέσεις των προγραμματισμένων πτήσεων στα πέντε διεθνή αεροδρόμια της Περιφέρειας που εξετάστηκαν από το SETE Intelligence.
Συγκεκριμένα η προβλεπόμενη αύξηση των αεροπορικών θέσεων ανά αεροδρόμιο έχει ως εξής:
Ρόδος : αύξηση 729.977
Κως: αύξηση 495.867
Μύκονος: αύξηση
196.554
Σαντορίνη: αύξηση
150.963
Κάρπαθος: αύξηση
20.983
Σε ανάρτησή του στο facebook, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος αποδίδει αυτή την αυξημένη ζήτηση στην καλή δουλειά που έχει γίνει από την περιφερειακή αρχή για την προώθηση και ανάπτυξη του Τουρισμού σημειώνοντας: «Η καλή δουλειά, πάντα αποδίδει. Η συνεργασία, επίσης αποδίδει. Το σχέδιο, η επιμονή, η αποφασιστικότητα …».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ