Ειδήσεις

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες στα Νοσοκομεία της Αττικής

Οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς υπάρχουν ακόμη και διασωληνωμένοι ασθενείς οι οποίοι παραμένουν σε απλούς θαλάμους covid περιμένοντας να αδειάσει θέση στην ΜΕΘ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ευαγγελισμού, στο οποίο χθες τη νύχτα υπήρχαν πέντε ασθενείς που ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, με τους τρεις να βρίσκουν τελικά κρεβάτι και τους δύο να παραμένουν σε αναμονή.

Ο κ. Γ. Μπουλμπασάκος, διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής στον Ευαγγελισμό είπε ότι «ευελπιστούμε να έχουμε άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ τις επόμενες ημέρες για να βγάλουμε αυτό το δύσκολο κύμα. Πλέον είναι γύρω στα 45 έτη ο μέσος όρος ηλικίας. Είναι δυναμικές, παραγωγικές ηλικίες που μολύνονται πλέον. Ενα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι οι ενδοοικογενειακές λοιμώξεις. Εχουμε οικογένειες που νοσούν ολόκληρες» τόνισε στην «Ωρα Ελλάδος».

Ασφυξία στις κλίνες ΜΕΘ του Σωτηρία

Ιδια κατάσταση και στο Σωτηρία. «Τα 4 κρεβάτια που είναι κενά στη ΜΕΘ είναι προφανώς μεταβαλλόμενα και είναι θέμα χρόνου να γεμίσουν. Ζούμε πολύ δύσκολα, έχει αρχίσει αυτό το κύμα κι ανεβαίνει. Οι διαφορές με τα προηγούμενα κύματα είναι ότι πρώτον, είναι λίγο πιο αμβλεία η άνοδος, αλλά πιθανόν θα πιέσει πάρα πολύ το ΕΣΥ. Η δεύτερη σημαντική διαφορά είναι ότι δεν βλέπουμε πλέον τους υπέργηρους που είχαμε πριν» τόνισε η κυρία Βησσαρία Σακκά, πνευμονολόγος στο Σωτηρία και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κανέναν νοσηλευόμενο που έχουν κάνει τον εμβολιασμό».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου