Ειδήσεις

DRV: Διψήφια αύξηση στις κρατήσεις για Ελλάδα από τους Γερμανούς

Διψήφια αύξηση στις προκρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 καταγράφουν μέχρι στιγμής οι γερμανοί τουρ οπερέιτορ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Τουρισμού DRV, Norbert Fiebig, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου για την έναρξη της λειτουργίας, αύριο, της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου. Ο ενθουσιασμός των Γερμανών για ταξίδια παραμένει αναλλοίωτος, επισήμανε, με την πλειονότητα να φαίνεται διατεθειμένη να ταξιδέψει φέτος, παρά τις κρίσεις που πλήττουν τις χώρες του εξωτερικού.

Όπως επισήμανε ο κ. Fiebig, τη χρονιά που μας πέρασε, η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες που προσέλκυσε τους περισσότερους Γερμανούς τουρίστες μέσω τουρ οπερέιτορ, προσελκύοντας 17,2% περισσότερους σε σχέση με το 2013.Ακολούθησαν η Ισπανία στη δεύτερη θέση (+5,9%), η Ιταλία (+5,1), η Τυνησία (+4,9%), η Μάλτα (+4,1%), η Βουλγαρία (+3,2%) και η Τουρκία (+1,9%).

Ο κ. Fiebig ανέφερε ακόμα ότι το 2014, οι Γερμανοί που επισκέφθηκαν την Αίγυπτο ήταν κατά 15,1% λιγότεροι σε σχέση με ένα χρόνο πριν, εξαιτίας του απόηχου των γεγονότων της Αραβικής Άνοιξης το 2011. Το Μαρόκο, επίσης, είχε πτώση 5,6% ενώ αντίστοιχες απώλειες Γερμανών τουριστών είχε το έτος αυτό και η Κύπρος (-5,8%).Οι πωλήσεις που κατέγραψαν οι περίπου 9.830 τουρ οπερέιτορ καθόλη τη διάρκεια του 2014, ανήλθαν σε 23 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ρεκόρ για τρίτη συνεχή χρονιά.Οι προβλέψεις για τη γερμανική τουριστική αγορά το 2015 είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, όπως ανέφερε ο κ. Fiebig, με τις προκρατήσεις να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα λόγω των προσφορών που κάνουν οι τουρ οπερέιτορ, με τάση για κρατήσεις που γίνονται πιο νωρίς από ποτέ, με συσσωρευτική ανάπτυξη του τζίρου να διαμορφώνεται σε συν 5%.

Συγκεκριμένα, για το 2015, εκτός από τις αυξήσεις κρατήσεων προς Ελλάδα, αύξηση παρατηρείται και στις κρατήσεις για Αίγυπτο (σε διψήφιο ποσοστό) και για Βαλεαρίδες Νήσους (σε μονοψήφιο).

Επιπλέον, ο κ. Fiebig επισημαίνει ότι οι τουρ οπερέιτορ μπορούν να εκμεταλλευθούν τις τρέχουσες τιμές και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, προς όφελος των κρατήσεων για αυτό το καλοκαίρι.

Τα τουριστικά πρακτορεία έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν καταλόγους με πακέτα all inclusive σε ευνοϊκές τιμές καθώς οι τουρ οπερέιτορ συνήθως είναι ασφαλισμένοι για τις κυμαινόμενες συναλλαγματικές ισοτιμίες.Ατομικές υπηρεσίες όπως οι πτήσεις, τα ξενοδοχεία και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων, για τις οποίες μπορεί να γίνει κράτηση ξεχωριστά την τελευταία στιγμή, μπορεί να κοστίζουν περισσότερο σε σχέση με τα all inclusive πακέτα που ετοιμάζουν οι τουρ οπερέιτορ.Συνεπώς, κατέληξε ο κ. Fiebig, οι πελάτες που κάνουν κράτηση μέσω των τουρ οπερέιτορ διαθέτουν πλεονέκτημα.

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου