Ρεπορτάζ

Χωρίς προβλήματα η επαναλειτουργία των γυμνασίων και λυκείων στη Ρόδο

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η επαναλειτουργία των γυμνασίων και λυκείων στη Ρόδο. Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου χτες, μαζί με τον συνάδελφό του κ. Θανάση Βυρίνη, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κ. Σάββας Χριστοδούλου, τονίζοντας πως ο Δήμος Ρόδου είναι δίπλα στους διευθυντές για να καλύψει τις όποιες ανάγκες χρειάζονται.
«Όπως είναι γνωστό, επαναλειτούργησαν στην περιοχή μας τα γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ χωρίς να σημειωθούν προβλήματα.
Οι καθηγητές, οι μαθητές και όλο το προσωπικό ήταν έτοιμοι και ανταποκρίθηκαν θετικά. Από την δική μας πλευρά, ως Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου, στηρίζουμε κάθε αίτημα των διευθυντών με τους οποίους βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία. Διαθέσαμε μάσκες, απολυμαντικά, αντισηπτικά και καθαριστικά, ενώ έγιναν καθαρισμοί και απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία. Οτιδήποτε αφορά στην προστασία και στην υγεία των παιδιών θα είμαστε πάντα αρωγοί» ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι ο Δήμος Ρόδου θα διαθέσει ένα πρόσθετο κονδύλι της τάξης των 260.000 ευρώ τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή για να γίνουν παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια και φυσικά για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη παρουσιαστεί.
Όσον αφορά στις καθαρίστριες, είπε πως ήταν όλες στις θέσεις τους και ότι δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα.
«Είμαστε μέσα στα σχολεία, κοντά στους μαθητές κι έχουμε άριστη συνεργασία με τους διευθυντές. Επιπλέον, κάναμε τις όποιες παρεμβάσεις ή μικροεπεμβάσεις χρειάστηκαν καθ όλο το διάστημα που ήταν τα σχολεία κλειστά. Βούληση της δημοτικής αρχής είναι να λαμβάνουμε μέριμνα για τα σχολεία σε όλο το νησί της Ρόδου».
Είπε ακόμη πως έγινε πρόσφατα ο οικονομικός απολογισμός της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής: «Θα ζητήσουμε είτε από τον Δήμο είτε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να μας συνδράμει, όπου χρειαστεί για τα σχολεία μας. Είναι εθνική ανάγκη και πρέπει να μεριμνούμε γι αυτά».
Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κ. Θανάσης Βυρίνης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στο νησί της Ρόδου. Όπως επισήμανε, η Δημοτική Αρχή στηρίζει κάθε αίτημα για τα σχολεία.
«Έχουμε ήδη δύο εβδομάδες από την επαναλειτουργία των σχολείων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα. Υπάρχει επάρκεια σε όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά, απολυμαντικά κ.λπ.
Οι ανάγκες είναι αυξημένες αφού πρέπει οι τάξεις να είναι με ανοιχτά παράθυρα, όπως προβλέπει ο κανονισμός αλλά εμείς, διαθέτουμε πόρους για να υπάρχει επαρκής θέρμανση.

Όσο για τις καθαρίστριες δεν υπήρξε πρόβλημα ενώ η σύμβαση του ιδιώτη με τον Δήμο Ρόδου θα επεκταθεί για όλη την διάρκεια της χρονιάς (επειδή η αρχική σύμβαση ήταν για 40 ημέρες)», όπως είπε.
Όσον αφορά στα κτηριακά, γίνονται μικρο-επεμβάσεις, ενώ καταρτίζεται ένα πλάνο με αφορμή την νέα προγραμματική σύμβαση που υπάρχει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου ύψους 1.651.000εκ. ευρώ:
«Μέσω αυτής της σύμβασης θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε μεγάλα προβλήματα που χρονίζουν και να τα υλοποιήσουμε μέχρι τον Αύγουστο».
Ερωτηθείς σχετικά με κάποια προβλήματα που εμφανίσθηκαν στα νηπιαγωγεία με την έλλειψη αιθουσών, ο κ. Βυρίνης εξήγησε: «Υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα λόγω της καθυστέρησης στην παραλαβή των οκτώ αιθουσών ΠΡΟΚΑΤ. Μέχρι τώρα, έχουν τοποθετηθεί, ολοκληρώθηκε και η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων ενώ ο προμηθευτής, με διαβεβαίωσε πως μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχουν παραδοθεί άρτια και θα μας έχουν δώσει τα κλειδιά».
Στα σχολεία δόθηκαν ακόμη, 105.000 ευρώ (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) ενώ αμφότεροι σημείωσαν πως μετά την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προχωράει η διευθέτηση με τα μισθώματα των κυλικείων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου